Βριλήσσια: Απίστευτη ταλαιπωρία για παιδιά και γονείς στους παιδικούς σταθμούς!
Τον Γολγοθά που βιώνουν αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά στα Βριλήσσια περιγράφει ανάγλυφα μια μητέρα σε σχετική επιστολή της προς το Vrilissianews.
H γραφειοκρατία και η αδυναμία που επιδεικνύει ο Δήμος Βριλησσίων να δώσει λύσεις, παρακάπτωντας τέτοιου είδους ζήτηματα προκαλούν την οργή των Βριλησσιωτών, που ενώ πληρώνουν με συνέπεια όλες τις υποχρεώσεις τους δεν απολαμβάνουν τις στοιχειώδεις υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρει ένας δήμος στους δημότες του.
Ακολουθεί η επιστολή της μητέρας:
Έχω ένα παιδί 4 χρονών που πηγαίνει σε δημόσιο παιδικό από 2 χρονών μέσω ΕΣΠΑ και φέτος που μόλις έγινε 4 (μια χρονιά δηλαδή πριν την υποχρεωτική εκπαίδευση), ο Δήμος αποφάσισε ότι πρέπει να μείνει σπίτι το παιδί λόγω ανεργίας του πατέρα.
Πέρυσι το παιδί μου που ήταν 3 χρονών το είχε πάρει και ο Δήμος και το ΕΣΠΑ, όταν μεταφέραμε στο Δήμο την σκέψη μας να μη χρησιμοποιήσουμε το ΕΣΠΑ μας είπαν ότι δεν σκεφτόμασταν το καλό του δήμου μας και πόσο λάθος κίνηση θα ήταν αυτή. Δεν μας ενημέρωσαν ποτέ όμως, ότι εάν κάνουμε χρήση δε θα έχουμε δικαίωμα επανεγγραφής.
Φέτος λοιπόν δεν πήραμε από την πρώτη ανακοίνωση το ΕΣΠΑ και εκεί φυσικά ξεκίνησε Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ από τους εκπροσώπους του Δήμου. Το παιδί 4 χρονών να μας ζητάει το σχολείο και ο Δήμος (που σύντομα θα ζητάει την ψήφο μας) να μας ενημερώνει ότι είναι η πάγια διαδικασία και δυστυχώς δε μπορεί να κάνει τίποτε. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ για ένα παιδί που μέχρι 31/07 ήταν στον δημοτικό παιδικό σταθμό.
Παρ’όλα αυτά είχε κρατήσει 100 θέσεις για ΕΣΠΑ, γιατί φυσικά 100 θέσεις επί 2050ευρώ που είναι το ΕΣΠΑ είναι πολλά λεφτά για το Δήμο. Έχω ακούσει όλες αυτές τις ημέρες πολλά από όλες τις κυρίες του ΟΚΠΑ. Ένα όμως είναι το αντικειμενικό: όσο ήταν στο χέρι του Δήμου, το παιδί μου έμεινε σπίτι. Μόλις πήρε ΕΣΠΑ βρέθηκε και η θέση.
Είμαστε εξοργισμένοι, ως δημότες και ως γονείς!
Γιατί εμείς δεν το είχαμε σε ιδιωτικό σταθμό και ζητήσαμε από το Δήμο εξυπηρέτηση, όταν δεν πήραμε το ΕΣΠΑ. Γιατί εμείς πληρώνουμε ανελλιπώς τα δημοτικά μας τέλη. Γιατί η απόφαση του να πάει ένα παιδί στο σχολείο πρέπει να είναι βάση εκπαιδευτικών κριτηρίων απόφαση και όχι ΜΟΝΟ οικονομικών!