News Ticker

Βριλήσσια: Αποφασίζει σήμερα το ΔΣ για τον καθορισμό τιμής ζώνης στην περιοχή “Κρασσά”

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων θα αποφασιστεί η τιμή ζώνης για την περιοχή εκτός σχεδίου πόλεως «Κρασσά» στα Βριλήσσια, στην οποία δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού, για τον υπολογισμό του ΤΑΠ.

Η εισήγηση της Διοίκησης είναι να διαμορφωθούν οι τιμές ζώνης ως εξής:

Περιοχή εκτός σχεδίου «Κρασσά» Τιμή Ζώνης κτίσματος: 980,00€/τμ

Περιοχή εκτός σχεδίου Κρασσά Τιμή Οικοπέδου: 250,00€/τμ

Επίσης για τον προσδιορισμό της αξίας της παραπάνω γης (αγροτεμάχια στα οποία υπάρχει κτίσμα) σε περιοχές που δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού προτείνεται ο καθορισμός του Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (ΣΑΟ) και ο Συντελεστής οικοπέδου (ΣΟ) ως εξής Σ.Α.Ο. =0,8, Σ.Ο.=0,6. Ο συντελεστής του ΤΑΠ,o οποίος ανέρχεται σε ποσοστό 0,35‰,έχει καθοριστεί με απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Βριλησσίων, δύναται να εξακολουθήσει να ισχύει ενιαίος για όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου.

Σύμφωνα, πάντως, με το εγκεκριμένο πλέον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βριλησσίων, θα ενταχθεί μεταξύ άλλων στο σχέδιο πόλης ο οικισμός “Κρασσάς”, με μέσο συντελεστή δόμησης 0,6 και με απόλυτη προστασία των εκτάσεων που θα κριθούν τελεσίδικα δασικές. Ολόκληρη η πεντελική έκταση “Κρασσά” εκτείνεται σε 133,30 στρέμματα εκ των οποίων τα 10 είναι κατοικημένα.