News Ticker

Βριλήσσια – Δράση για μια Άλλη Πόλη: “Υπάρχει και το Κέρας της Αφρικής!”

«Την ώρα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται στο Κίεβο για συνομιλίες με τον Β. Ζελένσκι, στο ίδιο πνεύμα, ο Δήμος Βριλησσίων συνεχίζει τις αποστολές βοήθειας προς την Ουκρανία . Όχι βέβαια ασκώντας πολιτική, αλλά για ανθρωπιστικούς λόγους» σχολιάζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η  «Δράση για μια Άλλη Πόλη»

«Τώρα συγκεντρώνονται ‘’κλινοσκεπασματα και ζεστά ρούχα για τους κατοίκους του Κιέβου μετά την δραματική έκκληση του δημάρχου του’’. Εννοείται χωρίς να έχει υπάρξει καμία σχετική απόφαση κανενός οργάνου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Βριλησσίων, αρμόδιου γι’ αυτές τις δραστηριότητες» αναφέρει η δημοτική παράταξη με αφορμή τη νέα ανθρωπιστική αποστολή του Δήμου Βριλησσίων προς την Ουκρανία.

Στη συνέχεια, η «Δράση» με αφορμή την επισήμανση της δημοτικής Αρχής ότι «τα Βριλήσσια είναι από τους πρώτους Δήμους που κατάφεραν να συγκεντρώσουν με τη βοήθεια των πολιτών πέντε αποστολές με είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα, με την έναρξη του πολέμου» σχολιάζει τα εξής:

«ίσως βέβαια να αναρωτηθεί κάποιος, γιατί όλοι οι ανθρωπιστές της Δύσης δεν ασχολούνται με άλλα θερμά μέτωπα του πλανήτη πλην της Ουκρανίας; Το ίδιο ακριβώς επισημαίνει (ματαίως) ο Σομαλός ειδικός απεσταλμένος Αμπντιράχμαν Αμπντισάκουρ, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι «Γνωρίζω ότι υπάρχει ένας ανταγωνισμός στη διεθνή σκηνή σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες, με την Ουκρανία, τις επιπτώσεις της πανδημίας covid-19 που συνεχίζεται, την ενεργειακή κρίση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάτε το Κέρας της Αφρικής και τη Σομαλία».

Ενδεικτικά, στη Σομαλία, πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αναζητώντας νερό και τροφή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, καθώς η χώρα μαστίζεται με ένα πρωτοφανές κύμα λιμού εδώ και δύο χρόνια, αντιμετωπίζοντας παράλληλα μια ιστορικών διαστάσεων ξηρασία. Γνωρίζουμε βέβαια ότι δεν είναι εύκολο πράγμα η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Σομαλία.

Όμως το κύριο πρόβλημα είναι άλλο: Να δοθεί, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας, το ανάλογο σήμα από τους κ.κ. Μπάϊντεν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και Στόλτεμπεργκ, ώστε να ακολουθήσουν πειθήνια οι υποτακτικοί… Και τα λέμε αυτά, όχι βέβαια ασκώντας πολιτική, αλλά για ανθρωπιστικούς λόγους».