News Ticker

Βριλήσσια: Καταγγελίες για «μαϊμού» δημοσκοπήσεις

Καταγγελίες για στημένες δημοσκοπήσεις στα Βριλήσσια – Ποιος υποψήφιος Δήμαρχος Βριλησσίων τις παρήγγειλε;

Δεκάδες δημότες Βριλησσίων δέχτηκαν τηλεφωνήματα στο πλαίσιο διενέργειας παραπλανητικών δημοσκοπήσεων εν όψει των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, τις τελευταίες ημέρες, από δύο εταιρείες. Η πρώτη φέρεται να είναι εταιρεία – φάντασμα και η δεύτερη, σύμφωνα με καταγγελίες, φέρεται να είναι η γνωστή GPO.

Η «δημοσκοπική» εταιρεία – φάντασμα

Πολίτες που επικοινώνησαν με το Vrilissianews κάνουν λόγο για έρευνα από εταιρεία-φάντασμα μέσω call center. Μάλιστα, οι «ερευνητές» της εν λόγω εταιρείας τηρούν όπως καταγγέλλουν αρκετοί δημότες επιθετική στάση, όταν δεν ακούγεται το όνομα συγκεκριμένου υποψηφίου Δημάρχου στις προτιμήσεις των πολιτών! Πάντως, το πρόσωπο για λογαριασμό του οποίου διενεργείται η μέτρηση παραμένει άγνωστο, προς το παρόν.

Πρόκειται προφανώς για μια εντελώς αθέμιτη, στα όρια της νομιμότητας ενέργεια, που προφανή στόχο έχει να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη εν όψει των τοπικών εκλογών. Όπως μας επισήμανε μάλιστα, ένας από τους συμπολίτες μας που δέχτηκε τηλεφώνημα όταν απάντησε πως προτίθεται να ψηφίσει έναν συγκεκριμένο υποψήφιο η επόμενη ερώτηση του ερευνητή ήταν «γιατί;» Ακολούθησε μάλιστα μια ακόμη που ήταν η εξής: «Από που τον ξέρετε εσείς τον συγκεκριμένο υποψήφιο;» Εν συνεχεία η «ερευνήτρια» της εταιρείας-φάντασμα προέτρεπε τον πολίτη να στηρίξει άλλον υποψήφιο Δήμαρχο!

Για δημοσκόπηση-παρωδία κάνουν λόγο εκείνοι που επικοινώνησαν με το Vn και έτυχε να λάβουν τηλεφώνημα για να συμμετέχουν στην εν λόγω «έρευνα». Εκτιμάται πάντως, ως μια κίνηση απελπισίας από υποψήφιο Δήμαρχο, ο οποίος δεν έχει πιθανότητες εκλογής σε μια προσπάθεια να ανατρέψει με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο το δυσμένες για εκείνον αποτέλεσμα.

Η περίπτωση της GPO: «Εξαφανίστηκαν» Τσούτσιας και Αρχιμανδρίτης

Η δεύτερη και πιο σοβαρή περίπτωση είναι δημοσκόπηση που φέρεται να διενεργεί η GPO. Στην εν λόγω δημοσκόπηση και σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου για τον Δήμο Βριλησσίων, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, δε γίνεται καμία αναφορά τόσο στον επικεφαλής της “Δράσης” και υποψήφιο Δήμαρχο Βριλησσίων, Γιάννη Τσούτσια, όσο και στον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και υποψήφιο Δήμαρχο Βριλησσίων, Βασίλη Αρχιμανδρίτη που είναι εξαφανισμένοι από τη δημοσκόπηση.

Επίσης, στην εν λόγω δημοσκόπηση και σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου για υποψήφιο Δήμαρχο, εμφανίζονται και τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων Τάσου Χρηστάκη και Κώστα Φαράκλα! Ωστόσο, τόσο ο Τ. Χρητσάκης όσο και ο Κ. Φαράκλας έχουν εδώ και πολύ καιρό ανακοινώσει επίσημα ότι θα συμμετέχουν ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην παράταξη “συνεργασία – Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια” με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Πισιμίση!

Το θέμα ανέδειξε και ο γνωστός Βριλησσιώτης δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, μέσα από το ενημερωτικό site “Βριλησσιώτικα Νέα“.

Μάλιστα, ο Γ. Παναγόπουλος, δέχθηκε ο ίδιος χθες το απόγευμα τηλεφωνική κλήση από μία ερευνήτρια που του ανέφερε ότι καλεί εκ μέρους της GPO παραθέτοντάς του τα ελλιπή, παραπλανητικά και ψευδή στοιχεία της “έρευνας”

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Παναγόπουλος: “Όποιοι παραπλανούν τον κόσμο με τέτοια τερτίπια, και φυσικά δεν είναι η GPO αυτή, αλλά ο/η εργοδότης εντολέας που πληρώνει τη δημοσκόπηση, εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Πολλοί συνδημότες έχουν παραπλανηθεί από την έρευνα και διαμαρτύρονται έντονα“, ενώ συμπληρώνει με νόημα: “Δεν πιστεύω να τολμήσουν να βγάλουν στην πόλη μια τέτοια έρευνα εάν δεν κάνουν πρώτα τις αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες. Θα βγάλουν γκάλοπ με εξαφανισμένους τους αληθινούς υποψήφιους δημάρχους Τσούτσια και Αρχιμαδρίτη και με εμφανιζόμενους τους Χρηστάκη και Φαράκλα που είναι απλώς υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι; Τρελαθήκαμε εντελώς;