News Ticker

Βριλήσσια: Νέα παρέμβαση Α. Δημαρά για προβληματικά σημεία στην πόλη (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Για τη συνολική λειτουργία της πόλης και για θέματα που αφορούν την αστική κινητικότητα, την βαδισιμότητα και την ασφάλεια των μετακινήσεων, τοποθετήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Νέας Πνοής” με επικεφαλής τον Γ. Πισιμίση, Αρχιτέκτων – Μηχανικός, Άκης Δημαράς.

Είναι πολλές οι φορές που ο Άκης Δημαράς με παρεμβάσεις του, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αναδεικνύει τα κακώς κείμενα στα Βριλήσσια καταθέτοντας, παράλληλα, προτάσεις για την βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών και των τεχνικών έργων στην πόλη.

Ο κ. Δημαράς στις πρόσφατες συνεδριάσεις της Επιτροπής ανέλυσε αρχικά την κακή τεχνική κατάσταση που παρουσιάζει η πλατεία Αναλήψεως σε κάποια σημεία της, όπως τα σπασμένα μάρμαρα του κεντρικού σιντριβανιού (το οποίο είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πολύ καιρό)

και τα αποκολλημένα μάρμαρα στο δεύτερο συντριβάνι (αυτό μέσα στο γκαζόν),

όπως επίσης την έλλειψη δέντρων από συγκεκριμένες θέσεις που έχουν ξεραθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί εδώ και πολύ καιρό.

Σε πολύ κακή κατάσταση ο ηλεκτρονικός πίνακας ανακοινώσεων της πλατείας (παραμένει εκτός λειτουργίας τουλάχιστον 4 χρόνια) όπως επίσης και οι πλάκες του δαπέδου στο προαύλιο της εκκλησίας που παρουσιάζουν μια πολύ κακή εικόνα.

Σημείωσε, επίσης, και τις 2 διαδοχικές καμένες λάμπες του φωτισμού της πλατείας στην μεριά της οδού Αναλήψεως που είναι καμένες τουλάχιστον εδώ και δυόμιση μήνες και σκοτεινιάζουν αυτό το τμήμα της πλατείας.

Στη συνέχεια επέδειξε σημεία του Δήμου Βριλησσίων με καμένες λάμπες φωτισμού (να θυμίσουμε ότι η τοποθέτηση των νέων λαμπών led έχει πραγματοποιηθεί προ εξαμήνου και θεωρητικά δεν θα έπρεπε να παρουσιάζουν προβλήματα από τόσο νωρίς μιας και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Σημείωσε επίσης και την μη ύπαρξη πινακίδας STOP εδώ και αρκετό καιρό (από τον Απρίλιο 2022) σε μια επικίνδυνη διασταύρωση (στο τέρμα της οδού Ταυγέτου που “βγαίνει” στην Λ. Πεντέλης ) όπου ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος.

Επέδειξε φωτογραφία για την επικίνδυνη για τους μαθητές κατεστραμμένη σχάρα έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο,

όπως επίσης και το παρατημένο από διετίας μηχανάκι δίχως πινακίδες μέσα στο αντλιοστάσιο του Δήμου επί των οδών Γράμμου κ Κύπρου.

Ζήτησε επίσης την τοποθέτηση πορτοκαλί πλαστικών κολωνακίων αποτροπής της στάθμευσης σε διάφορα σημεία του δήμου μας ώστε να αποτρέπεται το παρκάρισμα των αυτοκινήτων πάνω στο πεζοδρόμιο, όπως ενδεικτικά στη συμβολή Εθν. Αντιστάσεως και Κύπρου

στην κάθοδο της Λ. Πεντελης και αλλού… Επίσης στην κεντρικότατη διασταύρωση της Λ. Πεντελης με την Ομήρου, ζήτησε ,ακόμη και αν δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου, να βαφτεί η διαγράμμιση στη διάβαση των πεζών και να γίνει ρύθμιση των φαναριών στο σημείο ώστε όταν ανάβει ο φανός των πεζών να μην ανάβει ταυτόχρονα και το φανάρι των αυτοκινήτων που έρχονται από την οδό Ομήρου.

Επίσης στο ίδιο σημείο να κλειστεί το γρηγορότερο δυνατόν μια μικρή τρύπα βάθους 30εκ στην οποία ένας συμπολίτης μας που επέβαινε σε αναπηρικό αμαξίδιο ,έπεσε στο οδόστρωμα και βρέθηκε μέσα στο δρόμο, όταν η μπροστινή ρόδα του αμαξιδίου του , φράκαρε στην τρύπα αυτή και το αμαξίδιο ανετράπη.

Επέδειξε τέλος και πλήθος φωτογραφιών όπου υπάρχουν σπασμένες πλάκες και κράσπεδα σε δρόμους όπου έγινε αποκατάσταση των πεζοδρομίων από την Διοίκηση Μανιατογιάννη πριν από ένα χρόνο και τα οποία θα έπρεπε να έχουν και αυτά επισκευαστεί , όπως επίσης και σημεία που τα τραπεζοκαθίσματα δυσκολεύουν την κίνηση των πεζών.

Ξεραμένο πράσινο στην πλατεία Ελευθερίας.