News Ticker

Βριλήσσια: “Παραλάβαμε καμμένη γη” η μόνιμη επωδός της δημοτικής αρχής

Το ζήτημα που ανέδειξε η « Δράση» με τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βριλησσίων να σπρώχνουν το όχημα του δήμου προκειμένου να ξεκινήσει προκάλεσε την αντίδραση της δημοτικής αρχής. Για μια ακόμα φορά το γνωστό επιχείρημα «Παραλάβαμε Καμμένη Γη», που αποτελεί μόνιμη επωδό της αντιδημαρχίας Καθαριότητας και όχι μόνο προτάσσεται προκειμένου να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα….

Ακουλουθεί η απάντηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας  Aλ. Μαυραγάνη:

Σε σχέση με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της δημοτικής παράταξης «Δράση για μια άλλη Πόλη» για την έλλειψη οχημάτων στο Δήμο Βριλησσίων, πράγματι παραλήφθηκε από τη νέα δημοτική αρχή ένας πεπαλαιωμένος στόλος δημοτικών οχημάτων με πολλά προβλήματα. Το λυπηρό είναι ότι αρκετά από τα προβλήματα προέρχονται από την προηγούμενη δεκαετία της ευμάρειας, όπου παρότι υπήρχε η δυνατότητα σημαντικών επενδύσεων σε οχήματα και μηχανήματα έργου, κάτι τέτοιο δεν έγινε παρά αποσπασματικά, κι αυτό κυρίως στις αρχές μέχρι τα μέσα της. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας προχωρήσαμε στις κατάλληλες συντηρήσεις για να έχουμε αξιόμαχα δημοτικά οχήματα, ενώ έχουμε δρομολογήσει και τη σταδιακή ανανέωση του δημοτικού στόλου μας, παρά την οικονομική δυσχέρεια της εποχής, κάτι που θα είναι περισσότερο ορατό πολύ σύντομα.

Μακάρι ο στόχος της  διοίκησης να ευοδωθεί και ο στόλος των οχημάτων να ανανεωθεί σύντομα. Όμως είναι τουλάχιστον ειρωνικό να μιλά κανείς για οικονομικό πρόβλημα, όταν ο δήμος Βριλησσίων έχει δώσει το 2015 περίπου 20.000 ευρώ! για τη συντήρηση και ανανέωση της ιστοσελίδας του Δήμου και την κατασκευή ιστοσελίδας στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό. Πόσα οχήματα θα είχαν έστω και στοιχειωδώς συντηρηθεί με τα χρήματα αυτά; Αναφέρουμε μόνο ένα παράδειγμα χαρακτηριστικό, γιατί υπάρχουν κι άλλα… Πέρα από αυτά όμως, οι συντηρήσεις των οχημάτων της Καθαριότητας και της Ύδρευσης χρηματοδοτούνται, μέσω των δημοτικών τελών, που ο κάθε δημότης πληρώνει… Συνεπώς ότι ποσό είχε προϋπολογίσει η δημοτική αρχή στα τέλη το έχει εισπράξει. Το λογικό συμπέρασμα λοιπόν, είναι πως  είτε δεν είχε υπολογίσει σωστά η διοίκηση, είτε το ποσό εισπράχθηκε, αλλά το έργο εκκρεμεί για άγνωστους λόγους…

  Η “καραμέλα” της “καμμένης γης” πρέπει να σταματήσει. Κι αυτό γιατί η διοίκηση αδικεί τον εαυτό της, με τέτοιου είδους επιχειρήματα. Υπάρχουν άλλωστε και άνθρωποι ικανοί στην δημοτική αρχή που παράγουν έργο. Σηκώστε μανίκια και οι υπόλοιποι…

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.