News Ticker

Βριλήσσια: Προς λήξη η κατάληψη στο 1ο Λύκειο Βριλησσίων

Σε λήξη της κατάληψης φαίνεται ότι οδηγούνται τα πράγματα στο 1ο Λύκειο Βριλησσίων αφού νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 6/10, ξεκίνησαν και πάλι κανονικά τα μαθήματα στις τάξεις. Το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη από την Δευτέρα 4/10 όπου και διεκόπη η λειτουργία του σχολείου για δύο ώρες, ενώ χθες Τρίτη το σχολείο παρέμεινε κλειστό. Δεν έλειψαν, μάλιστα, επεισόδια διαπληκτισμού στον χώρο του 1ου Λυκείου μεταξύ γονέων που αντιδρούν με την κατάληψη και κάποιων που την υποστηρίζουν.

Η Διεύθυνση του Σχολείου είναι έτοιμη σε περίπτωση νέας κατάληψης να ξεκινήσει δικτυακά μαθήματα μέσω της σχετικής πλατφόρμας ενεργοποιώντας το σχετικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά περιπτώσεις καταλήψεων. Καταβάλλονται, πάντως, προσπάθειες να τερματιστεί άμεσα η οποιαδήποτε προσπάθεια νέας κατάληψης του σχολείου.

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου που προχώρησαν στην κατάληψη στοιχίζονται στον ρυθμό καταλήψεων που έχουν μπει δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα ενώ προγραμματίζεται και πορεία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων, στα αιτήματά τους οι μαθητές ζητούν:

  • Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
  • Κάλυψη των σε καθηγητές και προσλήψεις
  • Να διδάσκονται στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (π.χ. σχέδιο)
  • Υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ για τον εμβολιασμό
  • Δωρεάν και συχνά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές χωρίς διαχωρισμό, όχι μόνο σελφ τεστ.
  • Ολιγομελή τμήματα με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα.