News Ticker

5 συνταγές για δροσιστική σπιτική γρανίτα!

Με την θερμοκρασία να έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα και το καλοκαίρι να βρίσκεται στο αποκορύφωμά του,  μια ελαφριά και δροσιστική γρανίτα φαντάζει ως ο απαραίτητος συνοδοιπόρος μας για τις διακοπές.
Αφήστε που οι γρανίτες έχουν  λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με το παγωτό. Φτιάχονται πολύ εύκολα και δεν μας κάνουν να έχουμε τόσες τύψεις. Για το λόγο αυτό, διαλέξαμε πέντε συνταγές για σπιτικές γρανίτες ώστε να τις απολαύσετε στην υγειά μας αυτό το καλοκαίρι.
Γρανίτα καρπούζι
Υλικά: 2 φλιτζάνια χυμό καρπουζιού, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 φλιτζάνια νερό, 2 φύλλα ζελατίνας (τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό), 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
Εκτέλεση: Για το χυμό καρπουζιού μπορούμε είτε να χρησιμοποιήσουμε αποχυμωτή είτε να το πολτοποιήσουμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού και μετά να το στραγγίσουμε για να διαχωρίσουμε το χυμό από τα κουκούτσια. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τα δύο φύλλα ζελατίνας και το χυμό λάιμ στο χυμό καρπουζιού, και βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη. Μετά από δυο-τρεις ώρες που το μείγμα έχει παγώσει, το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μπλέντερ αρκετά χωρίς όμως να ρευστοποιηθεί τελείως και σερβίρουμε αμέσως. Σημειώστε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σορμπέ για να κάνετε και ένα ωραιότατο κοκτέιλ: Απλώς γεμίστε ένα ψηλό ποτήρι για κοκτέιλ με το σορμπέ, προσθέστε ρούμι και χυμό λάιμ, ανακατέψτε καλά. Γαρνίρετε με δυόσμο και λάιμ.
 granita_karpouzi
Γρανίτα πεπόνι του Στέλιου Παρλιάρου
Υλικά: 600 γρ. πεπόνι καθαρισμένο, 125 γρ. νερό, 100 γρ. ζάχαρη, χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν σαν σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Πολτοποιούμε το πεπόνι μαζί με το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ. Ενσωματώνουμε τον πολτό στο κρύο σιρόπι. Αδειάζουμε το μίγμα σε παγοκύστες και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 βράδυ. Σερβίρουμε θρυμματίζοντας τα παγάκια στο μπλέντερ και αδειάζουμε σε ένα ποτήρι. Για ακόμα καλύτερη γεύση, σε κάθε ποτήρι μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά 1 σφηνάκι bacardi.
γρανιτα πεπονι
Γρανίτα κοκτέιλ
Υλικά: 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φύλλα μέντας ή δυόσμου, 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ξύσμα lime (μοσχολέμονο), 1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκος χυμός lime, 1½ φλιτζάνι τσαγιού ανθρακούχο νερό με γεύση λεμόνι ή αναψυκτικό με γεύση λεμόνι, 6 φράουλες πολτοποιημένες, 2 κ.σ. λευκό ρούμι
Εκτέλεση: Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη μέντα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση σιγοβράζουμε για 5΄. Σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπολ ρίχνουμε το κρύο σιρόπι, το ξύσμα και το χυμό μοσχολέμονου, το ανθρακούχο νερό, τις φράουλες και το ρούμι και το ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε σκεύος στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει (μερικές ώρες), όπως τα παγωτά. Το ξύνουμε με πιρούνι να αφρατέψει και το χτυπάμε για 2΄-3΄ με μίξερ χειρός. Το ξαναπαγώνουμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε τη γρανίτα όπως τα παγωτά.
GRANITA_kokteil
Γρανίτα λεμόνι
Υλικά: 1 ½ ποτήρι ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό, 2 φύλλα ζελατίνας, 2 κουταλιές κρύο νερό, ½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό (4 φλιτζάνια) για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη ζελατίνα στις 2 κουταλιές νερό να μουσκέψει, την στραγγίζουμε και την προσθέτουμε στο σιρόπι. Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Αφού κρυώσει το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από μία ώρα, το χτυπάμε ξανά με το μίξερ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με χοντρά καλαμάκια.
granita_lemoni
Γρανίτα με βασιλικό και lime
Υλικά: 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα νερό, ¾ της κούπας φρέσκο χυμό λάιμ, 20 φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση: Κάνουμε ένα απλό σιρόπι, φέρνοντας τη ζάχαρη και το νερό σε σημείο βρασμού σε μια μικρή κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν για ένα λεπτό και βγάζουμε τα από τη φωτιά. Αναμιγνύουμε το σιρόπι, το χυμό λάιμ και βασιλικό σε ένα μπλέντερ, έτσι ώστε να γίνουν σαν πουρές. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα δοχείο και το καλύπτουμε. Το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει εντελώς, για περίπου 2 ώρες. Το βγάζουμε και το ανακατεύουμε καλά, και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες. Ανακατεύουμε μία ακόμη φορά και σερβίρουμε.
Πηγή: in2life.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.