News Ticker

Εθελοντική αιμοδοσία στο Χαλάνδρι!

Ο Σύλλογος Γονέων, αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του στο θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και ευαισθητοποιεί τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας που είναι μια πράξη ανθρωπισμού και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας προς τους συνανθρώπους μας . Συμμετέχοντας, χαρίζουμε ζωή.

Κινητή μονάδα από το Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο, με ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα υποστηρίζει τους εθελοντές αιμοδότες καθ΄ όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας.

Επισημαίνεται πως είναι απαραίτητο να υπάρχουν αποθέματα με ελεγμένες μονάδες αίματος για κάθε έκτακτη ή τακτική ανάγκη καθώς όταν προκύψει έκτακτη ασθένεια ή ατύχημα δεν μπορούμε να βοηθήσουμε άμεσα το δικό μας άνθρωπο, αφού το αίμα που θα δώσουμε χρειάζεται 2-3 μέρες για να ελεγχθεί.

Η αιμοδοσία είναι μια απλή διαδικασία και διαρκεί μόνο 8 -10 λεπτά. Επισημαίνεται ότι ο εθελοντής αιμοδότης δικαιούται αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης .

Αγαπητοί γονείς, σας καλούμε όλους να ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμα. Είναι η πρώτη φορά για την σχολική μας κοινότητα, αλλά στόχος μας είναι η καθιέρωση του θεσμού, δύο φορές στο σχολικό έτος.

Με εκτίμηση,

το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου

ethelontiki_aimodosia