Βριλήσσια: Εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο Δημοτικό την Κυριακή!
Γίνετε κι εσείς ο άγνωστος και ανώνυμος ήρωας που θα σώσει 3 ανθρώπους με το αίμα της καρδιάς του,
νιώστε την αγάπη μέσα σας καθώς κάνετε αυτή την μεγάλη πράξη αγάπης.
Θέλουμε “παίχτες” από όλες τις ομάδες αίματος, κανένας δεν περισσεύει, είναι μόνο 10 λεπτά όλη η διαδικασία…..
10 λεπτά που όμως για έναν άλλον άνθρωπο μπορεί να του σώσουν τη ΖΩΗ !!!
Διώξτε κάθε φόβο που έχετε περί αιμοδοσίας και μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για ό,τι απορία έχετε. Κανένας δεν γεννήθηκε αιμοδότης όλοι μέσα μας το βρήκαμε την ΑΓΑΠΗ για τον συνάνθρωπό μας.
- Τον Πολιτιστικό Σύλλογο “ΒΡΑΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ”
- Τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Βριλησσός
- Τον ΣύνδεσμοΑρκάδων Βριλησσίων
- Τον Σύλλογο Μεσσηνίων “Η ΕΛΑΙΑ”
- και το 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων
συμμετέχοντας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού (5η Δεκεμβρίου) και εγκαινιάζοντας τη νέα του συνεργασία με τη Θεατρολόγο κα Λίλιαν Καραμητσοπουλου, σας προσκαλει στην
Διώξτε κάθε φόβο που έχετε περί αιμοδοσίας και μη διστάσετε να μας ρωτήσετε για ό,τι απορία έχετε. Κανένας δεν γεννήθηκε αιμοδότης όλοι μέσα μας το βρήκαμε την ΑΓΑΠΗ για τον συνάνθρωπό μας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση που παρουσιαστεί ανάγκη για αίμα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο αιμοδοσίας του Συλλόγου μας, κο Θεόδωρο Φραγκογιό τηλ: 6977-244968, η εναλλακτικά στο e-mail: nfritaki@gmail.com
Με την ελπίδα ότι στο μέλλον η παρουσία σας και η υποστήριξή σας θα είναι συνεχής, σας ευχαριστούμε και πάλι και σας ευχόμαστε υγεία και κάθε επαγγελματική επιτυχία.
Με αυτή την αφορμή, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους είχαν την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθούν με προθυμία στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν την Τετάρτη 17/2/2016, την Δευτέρα 29/2/2016 και την Τετάρτη 15/6/2016 σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του ΓΝΑ Σισμανόγλειο – Αμ. Φλεμινγκ και με την αμέριστη υποστήριξη και φιλοξενία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, “του Athener Schule” και του Βράχου Βριλησσού, όπου συγκεντρώθηκαν συνολικά 51 μονάδες αίματος, οι οποίες είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας σε περίπτωση ανάγκης.
Όσοι δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα την ημέρα αυτή και επιθυμούν να δώσουν, μπορούν να απευθυνθούν στο Τμήμα Αιμοδοσίας οποιουδήποτε Νοσοκομείου, καθημερινά ή και Σαββατοκύριακο και να δηλώσουν ότι θέλουν να συνεισφέρουν για την ενίσχυση της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ και στη συνέχεια να ενημερώσουν την υπεύθυνη του Συλλόγου μας κα Κατερίνα Σεντούκα (τηλ. 693 642 4045)
Με τη γενναιοδωρία τους οι φίλοι και τα μέλη μας διαδραματίζουν ένα ζωτικό κοινωνικό ρόλο και βοηθούν έτσι να επιτύχει την αποστολή του ο Σύλλογος για συλλογή ασφαλούς και επαρκούς αίματος που στη συνέχεια δωρίζεται σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Λίγα λόγια για το Σύλλογο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ο Σύλλογος «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δραστηριοποιείται στα Βριλήσσια οργανώνοντας τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες μόνιμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων Κύπρου και Φλωρίνης τρεις φορές το χρόνο σε ημερομηνίες που προσδιορίζονται από το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ με το οποίο συνεργάζεται κατά τους μήνες Ιανουάριο, Μάιο και Σεπτέμβριο.
Υπάρχει μια συνεχής ανάγκη παροχής αίματος σε παιδιά με αιματολογικές παθήσεις σε πολυμεταγγιζόμενα άτομα, σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων, σε χειρουργημένα άτομα και σε ηλικιωμένους που δεν έχουν συγγενικό και φιλικό περιβάλλον .
Η φύση κρατά ακόμα καλά φυλαγμένο το μυστικό της δημιουργίας αυτής της ζωτικής ουσίας ώστε να μην μπορεί να παραχθεί, ακόμα τουλάχιστον, στα εργαστήρια. Μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής είναι ο ίδιος ο ανθρώπινος οργανισμό. Έτσι οι εθελοντές αιμοδότες έρχονται να υποκαταστήσουν αυτή την έλλειψη κάνοντας μια χειρονομία πίστης στη ζωή, φροντίδας και αγάπης για το συνάνθρωπό μας.
Στη 15ετή λειτουργία του έχει οργανώσει 69 αιμοδοσίες, έχει συγκεντρώσει 1682 μονάδες αίματος και έχει προσφέρει αντίστοιχα 1394. Τα μέλη του συλλόγου τιμώντας τον εθελοντικό τους ρόλο δεν συγκεντρώνουν αίμα για προσωπική τους χρήση αλλά το προσφέρουν απλόχερα σε κάθε πολίτη της τοπικής κοινωνίας μας οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη, γιατί ο εθελοντισμός είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής, γιατί η αιμοδοσία είναι η σωστή ενέργεια που μας κάνει να σταθούμε λίγο ψηλότερα.
Λίγα λόγια για το Σύλλογο ΒΡΑΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ
Ο Σύλλογος ΒΡΑΧΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ είναι ένας σύλλογος με έδρα τα Βριλήσσια που συστάθηκε τον Ιανουάριο 2015. Δραστηριοποιείται στο πολιτιστικό, εξωραϊστικό, περιβαλλοντικό, φιλανθρωπικό, & εθελοντικό, έργο. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία, κυρίως γονέων, που επιδιώκουν τη καλυτέρευση της ζωής τόσο των ιδίων όσο και των παιδιών, που αποτελούν και το επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας. Παραδοσιακοί χοροί, θεατρικό παιχνίδι, μαθήματα ξένων γλωσσών για μικρούς και μεγάλους, θεατρικές παραστάσεις είναι μερικές από αυτές.
Θεμελιώδης αρχή μας είναι η συσπείρωση των μελών στη ανάπτυξη και διατήρηση σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης.
Λίγα λόγια για το Σύλλογο Μεσσηνίων “Η ΕΛΑΙΑ”
Ο Σύλλογος Μεσσηνίων Βριλησσίων ‘ Η ΕΛΑΙΑ’, είναι ένας πολιτιστικός μη κερδοσκοπικός Σύλλογος, ο οποίος ιδρύθηκε το 2006 με έδρα του τα Βριλήσσια.
Σκοπός του Συλλόγου είναι η ενεργός παρέμβασή του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας , η αξιοποίηση και διάσωση των ζωντανών στοιχείων της τοπικής μας παράδοσης και του λαικού μας πολιτισμού.
Κοινή βάση όλων των προσπαθειών του Συλλόγου μας είναι η ανάδειξη της Πνευματικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς μας, γι΄αυτό και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του εντάσσει εκδηλώσεις ιστορικού, πολιτισμικού, περιβαλλοντικού,ιατρικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, θεωρώντας την κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά, τη συνεργασία και τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ,έννοιες ιστορικά συνδεδεμένες με την τοπική παράδοση. Έννοιες που συνιστούν τυπικό παράδειγμα ενσωμάτωσης της τοπικότητας στην αναπτυξιακή διαδικασία.
Λίγα Λόγια για τον Σύνδεσμο Αρκάδων Βριλησσίων
O Σύνδεσμος Αρκάδων Βριλησσίων ιδρύθηκε το 1996 από Αρκάδες κατοίκους των Βριλησσίων, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της αρκαδικής κοινότητας της πόλης μας, την προαγωγή του αρκαδικού πνεύματος, την διαρκή προώθηση και ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού εν γένει, καθώς επίσης και την ενίσχυση του ηθικού και πατριωτικού φρονήματος. Τα τελευταία χρόνια, έντονη είναι η παρουσία του Συνδέσμου και στο κοινωνικό πεδίο, οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού οι οποίες άλλωστε είναι απόλυτα συνυφασμένες με την παράδοση της ιδιαίτερής μας πατρίδας.
Λίγα λόγια για το 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων
Το 4ο Σύστημα Προσκόπων Βριλησσίων,έχει μια ζωντανή παρουσία 56 ετών στα Βριλήσσια. Ιδρύθηκε το 1960 και από τότε μέχρι και σήμερα έχει συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στα δρώμενα της πόλης μας, προσφέροντας στα παιδιά και στην τοπική κοινωνία με τις δράσεις του, πρωτοπορώντας πολλές φορές με τις ιδέες και τις δραστηριότητες του. Δράσεις περιπέτειας (μονοήμερες και πολυήμερες εκδρομές, πολυήμερες κατασκηνώσεις, μεγάλα παιχνίδια, κατασκευές), δράσεις προσφοράς, δράσεις συνεργασίας με άλλους φορείς της πόλης μας αλλά και άλλων περιοχών, κλπ.
Από την ίδρυση του το Σύστημα και στα τρία τμήματά του (Αγέλη Λυκοπούλων, Ομάδα Προσκόπων και Κοινότητα Ανιχνευτών), που είναι περίπου και οι ηλιακές ομάδες των σχολείων, φιλοξένησε πλήθος παιδιών της πόλης μας, αλλά και στελεχών, που όλοι μαζί, μια μεγάλη παρέα, έζησαν, ζουν και θα ζουν, μέσα από το Προσκοπικό παιχνίδι, όμορφες στιγμές, αποκτώντας χρήσιμες εμπειρίες και κάνοντας γερές φιλίες.
Λίγα λόγια για τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Βριλησσός
Ο Βριλησσός ιδρύεται τον Ιανουάριο του 2001 στα Βριλήσσια από μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για την φύση και τις δραστηριότητες σε αυτήν. Στην αρχή δραστηριοποιείται σαν κίνηση πολιτών και λειτουργεί σαν μια μεγάλη παρέα. Η δραστηριότητα του είναι από την αρχή αποτέλεσμα της εθελοντικής προσφοράς των ανθρώπων που την απαρτίζουν και έχει μεγάλη απήχηση.
Έχει την έδρα του στα Βριλήσσια, στους πρόποδες της Πεντέλης από την οποία παίρνει και το όνομα του (Βριλησσός κατά Θουκυδίδη).
Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει απο την αρχή ποικιλία διαδρομών, ως προς το επίπεδο δυσκολίας και απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε πιο έμπειρους πεζοπόρους και ορειβάτες.
Σκοποί του συλλόγου είναι γνωριμία με την ελληνική φύση – η εξοικείωση με τα αθλήματα της υπαίθρου – η ανάπτυξη φυσιολατρικού πνεύματος – η αναζήτηση πολιτιστικών διαδρομών