News Ticker

Καλλικράτης στην Αστυνομία: Στα προς συγχώνευση τμήματα και το ΑΤ Βριλησσίων-Τι θα συμβεί στα Β. Προάστια

Το Καλλικρατικό «κούρεμα» των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, ξεκινά σήμερα με τη σταδιακή παρουσίαση των προτάσεων από αξιωματικούς διοικητές αστυνομικών διευθύνσεων της περιφέρειεας, προς την πολιτική και αστυνομική ηγεσία. Στα προς συγχώνευση τμήματα βρίσκεται και το ΑΤ Βριλησσίων. Δείτε  αναλυτικά το σχεδιασμούς των επιτελών της ΕΛΑΣ για τα αστυνομικά τμήματα στη Βορειοανατολική Αττική.

Οι προτάσεις αναδιάρθρωσης για τα Αστυνομικά Τμήματα, τα Τμήματα Ασφαλείας και τους Αστυνομικούς Σταθμούς της Αττικής αναμένεται να κατατεθούν στις 20 Οκτωβρίου από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής.

Στην βορειοανατολική Αττική τα τμήματα από 39 γίνονται 19 και συνενώνονται σε ένα αυτά του Αγ. Στεφάνου-Καπανδριτίου-Φρουρά Τατοΐου, Μαρούσι-ΟΑΚΑ, Αρτέμιδα-Σπάτα, Βριλήσσια-Μελίσσια-Πεντέλη, Νέο Ηράκλειο-Πεύκη, Κηφισιά- Νέα Ερυθραία-Εκάλη-σταθμός Νέας Κηφισιάς, Νέα Μάκρη-Μαραθώνα, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, τα δύο τμήματα της Νέας Ιωνίας σε ένα, Γέρακας-Παλλήνη, Παιανία-Γλυκά Νερά, Χολαργός-Παπάγου, Ψυχικό-Φιλοθέη-Νέο Ψυχικό, Ωρωπός-Κάλαμος-Αυλώνας.

Τα μόνα τμήματα στη Βορειοανατολική Αττική που παραμένουν ως έχουν είναι τα Μεταμόρφωσης, Ραφήνας, Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου.

Το «τσεκούρι» στις αστυνομικές υπηρεσίες αναμένεται σε κάποιες περιοχές να ξεπεράσει το 50%, στο όνομα της εξοικονόμησης χρημάτων από τα μισθώματα των κτιρίων και αστυνομικού προσωπικού που θα διατεθεί σε αποδυναμωμένα αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας. Το «στοίχημα» για την υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης είναι η διαμόρφωση ακλόνητων επιχειρημάτων για την επιτακτική ανάγκη αυτών των καταργήσεων και συμπτύξεων αστυνομικών υπηρεσιών, τα οποία θα πείσουν τοπικούς φορείς και κατοίκους περιοχών, για την καλύτερη αστυνόμευση και αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στις ανάγκες τους.

Οι σχετικές εισηγήσεις των αστυνομικών διευθυντών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι πλήρεις στις περισσότερες περιπτώσεις και θα παρουσιαστούν αναλυτικά με… power point, ηλεκτρονική μορφή και αναλυτικά στοιχεία με τα πληθυσμιακά κριτήρια περιοχών, χάρτες και στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας σε αυτές. Πηγές του αρμόδιου υπουργείου αναφέρουν πως ήδη από τις περικοπές των μισθωμάτων κτιρίων που στεγάζονταν αστυνομικές υπηρεσίες εξοικονομήθηκαν 400.000 ευρώ ετησίων ενοικίων, ενώ υπάρχει πρόβλεψη πως αυτό το ποσό μπορεί να ξεπεράσει και το 1 εκατομμύριο ευρώ.

«Αγκάθι» στην σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση είναι τα πολυετή συμβόλαια μίσθωσης κτιρίων στέγασης αστυνομικών υπηρεσιών, τα οποία πολύ δύσκολα μπορούν να «σπάσουν» χωρίς κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, οπότε εξετάζεται οι συννενώσεις υπηρεσιών να γίνεται σε τέτοια κτίρια.

 

Πηγή: The Toc

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Τι δήλωσε ο Νίκος Τόσκας για τις συγχωνεύσεις των αστυνομικών τμήματων - vrilissianews.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.