News Ticker

Φήμες για κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Βριλήσσια!

Φήμες για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα Βριλήσσια κυκλοφορούν το τελευταίο χρονικό διάστημα!

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση εξετάζει ως λύση το χώρο 52 στρεμμάτων της πρώην ναυτικής βάσης στα Βριλήσσια για τη σίτιση και στέγαση των προσφύγων.

Υπενθυμίζεται πως το Vrilissianews σε παλαιότερη ανάρτηση σας είχε ενημερώσει για τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος είχε προαναγγείλει τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στα Βόρεια Προάστια κοντά στην Αττική Οδό.

Πάντως, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε ομόφωνο ψήφισμα των δημοτικών παρατάξεων για το προσφυγικό στο οποίο υπογραμμιζόταν πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδόμες στο δήμο Βριλησσίων για τη φιλοξενία μεταναστών.

Ξ. Μανιατογιάννης: “Δεν έχουμε καμία ενημέρωση”

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογάννη μας ανέφερε: “Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από οποιοδήποτε θεσμικό φορέα για τη δημιουργία κέντρο φιλοξενίας των μεταναστών στην περιοχή Βριλησσίων. Σε κάθε περίπτωση, ως δημοτική αρχή είμαστε αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες υποδομές” καταλήγει ο δήμαρχος Βριλησσίων.

Κ. Ιωαννίδης: “Ο χώρος της πρώην ναυτικής βάσης κατακτήθηκε με αγώνες” 

“Ένα τέτοιο σενάριο γεννά προβληματισμό. Ο χώρος της πρώην ναυτικής βάσης κατακτήθηκε με αγώνες” δηλώνει στο Vrilissianews ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νέα Πνοή”. “Στο συγκεκριμένο χώρο έχει δημιουργηθεί πάρκο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί μετανάστες, καθώς δεν υπάρχουν υποδομές” προσθέτει ο κ. Ιωαννίδης.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.