News Ticker

Κηφισιά-Αθήνα: Η ξύλινη… ποδηλατάδα

Μια τριήμερη εξόρμηση μεταξύ φίλων με τα ξύλινα ποδήλατα της Coco-Mat από την Αθήνα ως την Αρχαία Ολυμπία, απόσταση 330 χιλιομέτρων, έγινε η αφορμή για τη διοργάνωση της πιο ξεχωριστής ποδηλατάδας. Οπως περιγράφει η δικηγόρος κυρία Ηρώ Μωραΐτη, συνεργάτιδα και φίλη του ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας κ. Παύλου Ευμορφίδη και λάτρις η ίδια του ποδηλάτου, «αφού ολοκληρώσαμε μια παρέα 20 ατόμων τη μοναδική αυτή διαδρομή περνώντας ένα υπέροχο τριήμερο, προέκυψε μια ιδέα. Μια μεγαλύτερη ξενάγηση με τα ελληνικής κατασκευής ποδήλατα της Coco-Mat στην Αθήνα με στόχο να αναδείξουμε την πόλη αλλά και τη χρήση του ποδηλάτου».
Κηφισιά – Αθήνα – Κηφισιά

Δεν πρόκειται όμως μόνο για ένα ποδηλατικό ραντεβού αλλά για μια ολοκληρωμένη εμπειρία για 300 επισκέπτες και κατοίκους της πόλης, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν την Κυριακή 24 Απριλίου από την Κηφισιά στο ιστορικό κέντρο και πίσω στην Κηφισιά.
«Αυτές τις ημέρες διαμορφώνονται κατάλληλα τα καταστήματα της Coco-Mat στην Αθήνα προκειμένου να είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν, μαζί με τα ξενοδοχεία της εταιρείας, τους φίλους που θα έρθουν από το εξωτερικό για την Παρασκευή και το Σάββατο. Επίσης θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα τα ποδήλατά μας για τις μετακινήσεις τους» λέει η κυρία Μωραΐτη μιλώντας στο «Βήμα».
«Ακολουθήστε μας και στηρίξτε μας στο να κάνουμε την Αθήνα πιο χαρούμενη, πιο χρωματιστή και πιο υγιή. Γίνετε μέρος της οικογένειας Coco-Mat, η οποία ζει με τον ήλιο, τη θάλασσα και τα βουνά. Είστε όλοι προσωπικοί μου φιλοξενούμενοι» αναφέρει στο κάλεσμά του στο Athens Wooden Bike Tour ο κ. Ευμορφίδης. Μέχρι στιγμής υπάρχουν 200 κλεισμένες συμμετοχές – έχουν αποσταλεί συμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα έγγραφα -, εκ των οποίων 60 από το εξωτερικό, ενώ το ενδιαφέρον είναι διπλάσιο.
Η ποδηλατάδα θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής στις 9.00 από το κατάστημα της εταιρείας στην Κηφισιά, θα διασχίσει τη λεωφόρο Κηφισιάς, χωρίς διακοπή της κυκλοφορίας, και θα φτάσει για μια στάση στο Καλλιμάρμαρο. «Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι το ποδήλατο είναι ένας βιώσιμος τρόπος μετακίνησης που μπορεί να συνυπάρχει αρμονικά με τη συνήθη ζωή της πόλης» σχολιάζει η κυρία Μωραΐτη.
Το μεσημέρι οι ποδηλάτες θα αναχωρήσουν για την Ακρόπολη, την Πλάκα και την πλατεία Συντάγματος, από όπου κατόπιν θα επιστρέψουν στην Κηφισιά. Εκεί θα τους περιμένουν ένα πάρτι με ζωντανή μουσική, ένα καθαρά ελληνικό γεύμα με απλές πρώτες ύλες, καθώς και ευφάνταστες δραστηριότητες όπως η παραγωγή φρεσκοστυμμένου χυμού χωρίς ρεύμα με το ποδήλατο.
Μια ξεχωριστή εκδήλωση ετοιμάζεται και για το Σάββατο, στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι από τους ποδηλάτες το επιθυμούν. Στο κατάστημα της εταιρείας στην Κηφισιά θα κατασκευαστούν από παρευρισκομένους και εργαζομένους χειροποίητα στρώματα για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Η «Αθηνά» κάνει… πετάλι στην Αθήνα

Οσον αφορά τα χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα που θα χρησιμοποιηθούν για την ποδηλατάδα, αυτά δεν έχουν κατασκευαστεί στο σύνολό τους. Δεδομένου ότι χρειάζονται 25 ημέρες για να κατασκευαστούν 100 ποδήλατα, γίνεται αγώνας δρόμου για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.
Κατασκευάζονται από την Coco-Mat αποκλειστικά στη χώρα μας – πρόκειται μάλιστα για έναν από τους δύο κατασκευαστές που φτιάχνουν ξύλινα ποδήλατα στην Ευρώπη. Οπως περιγράφει η κυρία Μωραΐτη, «πρόκειται για μια ελληνική καινοτομία καθώς τα έχει σχεδιάσει η βιομηχανική ομάδα της ΑΚΤΟ και δεν έχουν τη συνήθη σχεδίαση, μια και η σέλα με τα πετάλια δεν ενώνονται». Φέρουν δε τη χαρακτηριστική ονομασία «Αθηνά».
Είναι φτιαγμένα από ξύλο δρυός, έχουν μεγάλη αντοχή – και προς τούτο γίνονται συνεχείς δοκιμές – με δύο εσωτερικές ταχύτητες και ανταλλακτικά διαλεγμένα με προσοχή ώστε να προσφέρουν την ίδια ποιότητα με αυτήν του σκελετού. Για τη σωστή φροντίδα του ξύλου ο σκελετός, η σέλα και τα πετάλια προστατεύονται από κερί μέλισσας. Τα ποδήλατα διατίθενται προς πώληση στην τιμή των 1.500 ευρώ. Για όποιον τα αγοράσει δίδεται δώρο ίσης αξίας για διαμονή σε ξενοδοχεία της Coco-Mat.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.