Σκέψεις για τη μεταφορά 10.000 προσφύγων στην Πεντέλη
Σκέψεις στα αρμόδια υπουργεία για τη μεταφορά και φιλοξενία 10.000 προσφύγων στην Πεντέλη αποκαλύπτει δημοσίευμα ιστοσελίδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του on line opinion magazine courdistoportokali, η κυβέρνηση επεξεργάζεται την υποδοχή προσφύγων σε εγκαταστάσεις της Παλαιάς Πεντέλης.
Ακολουθεί το δημοσίευμα από τo site του Βασίλη Μπόνιου:
Την αποδοχή 50.000 προσφύγων στην Ελλάδα αυμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους 11 ηγέτες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης στις Βρυξέλλες.
Συγχρόνως ο κ. Τσίπρας συμφώνησε ότι η Ελλάδα μαζί με την πΓΔΜ και την Αλβανία θα ενισχύσουν την διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, ενώ η Frontex θα υποστηρίξει την καταγραφή των μεταναστών ώστε να μην περνάνε από την Ελλάδα μη καταγεγραμμένοι μετανάστες.
Mιλάμε για ένα κολασμένο τοπίο μια και κανείς στην Κολομβία των Βαλκανίων δεν έχει την δυνατότητα να ελέγξει εάν θα είναι 50-100 ή 500.000 οι ταλαίπωροι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στη χώρα μας. Κι όλα αυτά γιατί ο Τσίπρας όπως και οι προηγούμενοι μνημονιακοί πρωθυπουργοί επειδή αρνούνται να κάνουν μεταρρυθμίσεις και να περικόψουν το πελατειακό κράτος είναι αιχμάλωτοι της Κομισιόν η οποία μάς απειλεί με έξοδο από το ευρώ εάν δεν δεχθούμε τους όρους της.
Ετσι και στην περίπτωση των προσφύγων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα αρμόδια υπουργεία σχεδιάζουν να φιλοξενήσουν πάνω από 10.000 πρόσφυγες σε εγκαταστάσεις στην περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης.
Οι 30.000 – (10.000, δηλαδή, περισσότερες από όσες είχε ήδη συμφωνήσει)- θα αφορούν θέσεις σε hotspots και κέντρα καταγραφής και οι «κατ” ελάχιστον» 20.000, όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης, μέσω επιδότησης ενοικίου και προγραμμάτων υποδοχής σε οικογένειες.
Όπως εξήγησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η Ελλάδα δεσμεύτηκε να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, με την οικονομική συνδρομή της ΕΕ, εκ των οποίων οι 30.000 θα δημιουργηθούν ως το τέλος του 2015.
Αυτά ήταν δύο πιο σημαντικά σημεία για την χώρα στα οποία συμφώνησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σε μία συνάντηση που σκοπό είχε να περιορίσει τις πρόσφατες εντάσεις που έχουν προκύψει ανάμεσα στα κράτη μέλη από τα οποία περνάει ο μεγαλύτερος όγκος μεταναστών. Σκοπός επίσης της συνάντησης ήταν να βρεθεί τρόπος να περιοριστεί η εισροή μεταναστών αλλά και να ενισχυθεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους χιλιάδες που φτάνουν κάθε μέρα στα σύνορα της Ευρώπης. “ Η συνάντηση ήταν για να αποφευχθεί μία ανθρωπιστική καταστροφή στην Ευρώπη “ δήλωσε μετά το πέρας της ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
Σύμφωνα με το σχέδιο που συμφωνήθηκε χθες, η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει την δυνατότητα να παρέχει στέγη σε 30.000 πρόσφυγες ( αριθμός τον οποίο πρέπει να επιτύχει μέχρι το τέλος του έτους) αλλά και να δώσει στέγη, μέσω επιδότησης ενοικίου, σε άλλους 20.000 πρόσφυγες. Συγχρόνως, άλλες 50.000 θέσεις θα δημιουργηθούν κατά μήκος του περάσματος των προσφύγων στα Δυτικά Βαλκάνια.
θα μας βρουν απεναντι τους…..ΩΣ ΕΔΩ…..!!!