News Ticker

Λέμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου!

Κώστας Ιωαννίδης / πρώην δημαρχος Βριλησσίων και επικεφαλής δημοτικής παράταξης "Νέα Πνοή"

Με το μήνυμα αυτό θα ήθελα να απευθυνθώ προς τους συμπολίτες μου Βριλησσιώτες σχετικά με τακρίσιμα διλήμματα που θέτει στην Ελληνική κοινωνία η απόφαση της Κυβέρνησης να προκηρύξει δημοψήφισμα για τις 5 Ιουλίου. Το ακατάληπτο ερώτημα αυτού του δημοψηφίσματος, αφενός μεν επιχειρεί με ανύπαρκτα πλέον δεδομένα να χειραγωγήσει την έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας και αφετέρου ευθέως διακυβεύει (με την πραγματική του σημασία: κύβος=ζάρια) την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.

Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης: από την κατάθεση πρότασης για ένα εξοντωτικό πρόγραμμα 7,9 δις ευρώ στις 22 Ιουνίου μέχρι την απόρριψη (με το βλέμμα στις εσωκομματικές ισορροπίες) της αναθεωρημένης πρότασης των θεσμών, οδήγησε στην αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους και δημιουργεί ήδη πρωτόγνωρες για μια ευρωπαϊκή χώρα καταστάσεις.

Δεν θα αναφερθώ στις εικόνες ντροπής και αναξιοπρέπειας που ζούμε πλέον καθημερινά και που θυμίζουν χώρες του Τρίτου Κόσμου. Η αδυναμία των θεσμών να καταρτίσουν ένα βιώσιμο και αναπτυξιακό-πέραν από τις νέο-φιλελεύθερες εμμονές- πρόγραμμα για την Ελλάδα, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζει από τον κύριο στόχο μας, ότι κατηγορηματικά η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη. Σήμερα η Ευρώπη παραμένει, παρά τα όποια προβλήματα της, ο καλύτερος τόπος για να ζει και να εργάζεται κάποιος. Μόνο αν παραμείνουμε εντός Ευρώπης, θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε με σοβαρή διαπραγμάτευση, αυτά που σήμερα δεν λειτουργούν.

Αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή όλων μας, να αποφασίσουμε να βρεθούμε εκτός Ευρώπης. Η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη και ο αποκλεισμός μας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα είναι καταστροφική και θα οδηγήσει:

 • Στην απώλεια πόρων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ μελλοντικά, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κλπ.
 • Στην κατάρρευση κρίσιμων δημοτικών και κοινωνικών δομώνκαι υπηρεσιών. Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ή η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, δεν θα μπορούν να συνεχιστούν.
 • Στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίαςσε όλους τους Δήμους,  που αφορούν εργαζομένους μας που απασχολούνται σε δομές και υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.
 • Στην αδυναμία εκτέλεσης σημαντικών έργων σε όλη τη χώρα, σε όλους τους Δήμους, όπως σχολεία, δρόμοι, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης  κλπ
 • Στην ακύρωση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτωνγια την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού χιλιάδων Ελλήνων.
 • Στην κατακόρυφη μείωση του αγροτικού εισοδήματος, αφού πλέον οι έλληνες αγρότες δεν θα έχουν πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις αγροτικές επιδοτήσεις.
 • Στην πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης, διαχείρισης και στήριξης των μεταναστευτικών ροών.
 • Για τους παραπάνω λόγους με το βλέμμα στραμμένο προς το συμφέρον της χώρας μας αλλά και της Αυτοδιοίκησης:
 • Είμαστε υπέρ της ακύρωσης του διχαστικού και αδιέξοδου δημοψηφίσματος, αλλά σε περίπτωση που η Κυβέρνηση εμμείνει στην διεξαγωγή του:
 • Τασσόμαστε κατά του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ηςΙουλίου , όχι γιατί συμφωνούμε με τις προτάσεις των δανειστών, αλλά γιατί ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη.
 • Τασσόμαστε με σαφήμεια υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ηςΙουλίου, γιατί η παραμονή μας στην Ευρώπη των αξιών και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αποτελεί την ασφαλέστερη για την Πατρίδα μας και τους πολίτες μας επιλογή.
 • Λέμε, τέλος ΝΑΙ γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας σοβαρής, αυτή τη φορά, διαπραγματευτικής προσπάθειας, προς όφελος όλων των Ελλήνων.

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

kıbrıs reklam ajansı antalya reklam ajansı izmir reklam ajansı ankara reklam ajansı kocaeli reklam ajansı izmit reklam ajansı istanbul reklam ajansı dijital reklam ajansı google reklam ajansı en iyi reklam ajansı