News Ticker

Κένταυρος Βριλησσίων: Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς έδρα

Aντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς έδρα βρίσκεται ο Κένταυρος Βριλησσίων. Η ομάδα εδώ και αρκετά χρόνια νοικιάζει τα γήπεδα της οδού Μητροπούλου. Η υπόθεση των γηπέδων που κατά γενική ομολογία είναι «αμαρτωλή» λαμβάνει μια νέα τροπή με την απόφαση σφράγισης του γηπέδου που έλαβε η Περιφέρεια Αττικής. Η διοίκηση του συλλόγου θεωρεί πως ο Κένταυρος είναι το θύμα μιας διαμάχης μεταξύ του ιδιώτη, που έχει σύμβαση για την εκμετάλλευση του χώρου και έχει προβεί σε μια σειρά παραβάσεων και του δήμου. Ο σύλλογος έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας την αναστολή της απόφασης της Περιφέρειας.

Το μέλος του ΔΣ του Κενταύρου, Θανάσης Μπέλτσος, μας απέστειλε το ακόλουθο κείμενο, το οποίο και δημοσιεύουμε*:

Ο Κένταυρος είναι ομάδα πρότυπο, μια ακαδημία με 350 παιδιά χωρίς καμιά απολύτως κρατική συνδρομή, χωρίς καμιά στήριξη από τους δήθεν πολιτικάντηδες του αθλητισμού και της αυτοδιοίκησης που παλεύει με μοναδικό όπλο την αγάπη για το ποδόσφαιρο και την συλλογική δουλειά. Με τεράστιες επιτυχίες και πολυάριθμα ταλέντα να διαπρέπουν από εθνικές ομάδες και μεγάλα επαγγελματικά σωματεία και με μια αντρική ομάδα αποτελούμενη από παιδιά ( μέσος όρος 17-18 ετών ) εξ’ ολοκλήρου της Ακαδημίας να πρωτεύει φέτος στην κατηγορία της και να ανεβαίνει στην Α κατηγορία της ΕΠΣΑ. Χωρίς μισθοφόρους, χωρίς πλάτες, χωρίς περίεργες κουμπαριές. Όμως η πόλη που διαφημίζεται από το σωματείο μας, αντί να το αγκαλιάσει το πολεμά γιατί στους επί δεκαετίες νταβατζήδες της χαλάει τα σχέδια για οικοδεποποίηση, για εκπλήρωση συντεχνιακών λογικών, για κομματικές αγκυλώσεις, για οικονομικές επιδιώξεις. Αντί να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού μια εστία αθλητικής δημιουργίας στήνει τον ιστό της αράχνης, για να εξασφαλίσει μέσα από τον μαρασμό του σωματείου κάποια καρποφόρα στρέμματα, που περιμένουν ο εργολάβος χορηγός ή ο κολλητός καντινιέρης να ενθυλακώσουν…. όπως και κάποιο άλλο οικόπεδο της πόλης που κάποτε αποτελούσε εργαστήριο αθλητικής δράσης (και εσόδων για το Δήμο ) και εδώ και 20 χρόνια έχει μετατραπεί για χατήρι των εργολάβων και των αυτοδιοικητικών τρωκτικών σε ζούγκλα με φίδια και αρουραίους και έχει στοιχίσει και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (που εμείς οι δημότες πληρώσαμε και κάποια λαμόγια τσέπωσαν) για να παραμένει σε αυτή την κατάσταση. Φαίνεται στα Βριλήσσια οι δημοτικές αρχές έχουν παγκόσμια αποκλειστικότητα να μετατρέπουν τους αθλητικούς χώρους σε μάντρες από μπάζα και κάθε είδους ερπετά. Αντί να κυνηγήσουν τους παράνομους, τους παραβάτες στράφηκαν προς το εύκολο θύμα ( έτσι νομίζουν ). ΚΑΠΟΙΟΙ λοιπόν στην πόλη μας αποφάσισαν να παίξουν μαζί μας και να στραφούν κατά της λειτουργίας μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας πρότυπο. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν αρχίζει το παιχνίδι , μόνο που εμείς μαθημένοι να κερδίζουμε μέσα στα γήπεδα , θα τους δώσουμε το μάθημα που τους αξίζει.

Το Vrilissianews επικοινώνησε με τη δημοτική αρχή για το ζήτημα. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι θα βρεθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σωματείο.

* To site μας σεβόμενο την ελευθερία της έκφρασης δημοσιεύει κάθε άρθρο που του αποστέλλεται. Τα κείμενα που δημοσιεύoνται εκφράζουν μόνο τον υπογράφοντα και όχι aπαραίτητα την συντακτική ομάδα του Vrilissianews.

1 Comment on Κένταυρος Βριλησσίων: Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς έδρα

  1. Κρίμα μια προσπάθεια τόσων χρόνων και μάλιστα χωρίς κρατική συνδρομή να παει χαμένη! Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ειναι το αποκούμπι του πραγματικού αθλητισμού κ πρέπει να έχει τη στήριξη όλων μας ποσό μάλλον της πολιτείας.

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.