News Ticker

19 αγροτικές συντάξεις έδινε παράτυπα η Περιφέρεια Αττικής

συνταξεις αγροτες

Μη νόμιμες-παράτυπες έκριναν 19 συντάξεις αγροτών οι αρμόδιοι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα που να βεβαιώνουν ότι ήταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Η υπόθεση που εκκρεμούσε από το 2010 και αφορούσε αποφάσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που έλαβε ο πρώην Νομάρχης Αττικής, και έφτασαν να ανακληθούν μόλις σήμερα από τη νέα Περιφερειακή Αρχή.

Στις 20 Μαΐου 2011, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής είχε αποφασίσει να κάνει δεκτή σχετική εισήγηση της τότε αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής χωρίς όμως να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή να το παραπέμψει στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη για να προχωρήσει η ανάκληση των συνταξιοδοτήσεων.

Το μόνο που έκαναν ήταν να ζητήσουν από τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν οποιοδήποτε στοιχείο είχαν στη διάθεσή τους πριν από την έκδοση της διοικητικής ανάκλησης. Τα διάφορα όμως δικαιολογητικά που προσκομίσθηκαν, όπως επισημαίνει η νέα περιφερειακή Αρχή, δεν αναιρούσαν στην πράξη το πόρισμα των ελεγκτών για την έλλειψη των νομίμων προϋποθέσεων της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Από την πλευρά της, η νέα Περιφερειακή αρχή μόλις έλαβε γνώση για το θέμα, προχώρησε άμεσα στην ανάκληση και των 19 αποφάσεων πρόωρης συνταξιοδότησης, ενώ ζήτησε γνωμοδότηση από τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής για την ύπαρξη τυχόν περαιτέρω ευθυνών των υπολόγων.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.