News Ticker

Χαλάει από σήμερα ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Σάββατο (10-10-2015) στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Σάββατο (10-10-2015) από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Την Κυριακή (11-10-2015) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, από το βράδυ όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν το Σάββατο στο Ιόνιο και την Κυριακή στο Αιγαίο.

Στην Αττική  για το Σάββατο προβλέπονται, το πρωί αραιές νεφώσεις, από το απόγευμα συννεφιά και το βράδυ βροχή. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα θα δείχνουν, νωρίς το πρωί 18 βαθμούς Κελσίου και το μεσημέρι 26.

O καιρός της εβδομάδας

Κυριακή 11-10-2015

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια, ενώ στα υπόλοιπα θα σημειωθεί μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δευτέρα 12-10-2015

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην Κρήτη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο βόρειων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Τρίτη 13-10-2015

Στην ανατολική χώρα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Τετάρτη 14-10-2015 και Πέμπτη 15-10-2015

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.