News Ticker

Ευρωπαϊκή κάρτα νέων: Τι περιλαμβάνει και πως να την αποκτήσετε

Είστε νέοι έως 30 ετών και ταξιδεύετε συχνά; Έχετε παιδιά πάνω από 13 ετών και τα παίρνετε μαζί σας σε ταξίδια; Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων προσφέρει εκπτώσεις σε μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων και αγορών.

Tι είναι η κάρτα νέων

Πρόκειται για μια εκπτωτική κάρτα (δεν είναι πιστωτική ή χρεωστική). Ένα εργαλείο επικοινωνίας, πληροφόρησης, κινητικότητας και ψυχαγωγίας των νέων Ευρωπαίων πολιτών το οποίο προωθείται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέωναφορά όλους τους νέους, ηλικίας 13 – 30 ετών. Η διάρκεια της είναι ενός χρόνου, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορείς να την ανανεώνεις κάθε χρόνο μέχρι να κλείσεις τα 30.

Οι παροχές της κάρτας νέων

Με την Κάρτα Νέων μπορείτε να απολαμβάνετε ειδικά προνόμια και αγαθά, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 38 χώρες του εξωτερικού. Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Απλά δείχνετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων. Μεταξύ των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων είναι ο ΟΣΕ, με έκπτωση 12 ευρώ στην τιμή εισιτηρίου σε επιλεγμένες αμαξοστοιχίες Intercity στις γραμμές Αθήνα- Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη, Αθήνα- Καλαμπάκα, οι αστικές συγκοινωνίες και τα ΚΤΕΛ  Θεσσαλονίκης, εταιρίες ακτοπλοΐας και μεγάλη εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Αναλυτικά, έχετε ειδική έκπτωση σε προϊόντα και υπηρεσίες, όπως:

  • Εκπαίδευση: προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), σχολές ξένων γλωσσών, μαθήματα χορού.
  • Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, hostels, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
  • Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.
  • Καταστήματα: ρούχα, οπτικά, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων.
  • Διασκέδαση/φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, clubs.
  • Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, γιατροί, φαρμακεία.
  • Αθλητισμός: γυμναστήρια.
  • Ομορφιά: κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής.
  • Υπηρεσίες: τηλεφωνία και internet.

Πώς θα την αποκτήσετε

Την κάρτα, μπορείτε να την αποκτήσετε  με υποβολή της αίτησης online στη διεύθυνση http://europeanyouthcard.gr. Επίσης, με αποστολή αίτησης με μία φωτογραφία (τύπου ταυτότητας), ταχυδρομικά, με την επισήμανση ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΕΩΝ, στη διεύθυνση του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, Τ.Κ. 11134, Αθήνα). Η αίτηση είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Κάρτας Νέων. Η κάρτα επιδίδεται στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει, με την αντικαταβολή του ποσού των 10 ευρώ στον υπάλληλο της Γενικής Ταχυδρομικής. Αν απουσιάζετε, λαμβάνετε ειδοποίηση- έντυπη/ μέσω μηνύματος SMS/ τηλεφωνικώς- και την παραλαμβάνετε από το πλησιέστερο κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής, καταβάλλοντας το ποσό των 10 ευρώ. Επίσης, την αποκτάτε με επίσκεψη στα γραφεία του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Αρχαρνών 417 & Κοκκινάκη, Τ.Κ. 11134, Αθήνα- πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ “Αγ. Ελευθέριος”) ή στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στη Θεσσαλονίκη (Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Βασ. Γεωργίου 1. Τ.Κ. 54640, γραφείο 28 Ε). Για την έκδοση της κάρτας νέων, απαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Η Ευρωπαϊκή κάρτα Νέων έχει ετήσιο κόστος 10 ευρώ και η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά στο site europeanyouthcard.gr. είναι φυσικά διαθέσιμη και σε εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα Android και Iphone. Δείχνει τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ανά κατηγορία και περιοχή. Αναλυτικότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε ΕΔΩ.

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.