News Ticker

Κύκλωμα με χιλιάδες ποτά-“μπόμπες” εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ στην Αττική!

Κύκλωμα με χιλιάδες ποτά-“μπόμπες” εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ στην Αττική την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου!

Πρόκειται για κύκλωμα που θα έριχνε νοθευμένα ποτά «μπόμπες», αμφιβόλου ασφαλείας για τη δημόσια Υγεία, στην εορταστική αγορά των Χριστουγέννων.

Το κύκλωμα είχε αποθήκες στην Ηλιούπολη και τον Άγιο Δημήτριο, ενώ χρησιμοποιούσε και κλεμμένο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, ξεχωριστή  σημασία έχει και το γεγονός ότι το σχετικό δελτίο Τύπου,  εξέδωσε ο ίδιος ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ, κύριος Παναγιώτης Δ. Δάνης, που φέρεται να έχει ήδη υποβάλει την παραίτηση του στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι ενδεικτικό ότι από τις 20 Ιουλίου που απομακρύνθηκε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κυρία Βαλαβάνη, το ΣΔΟΕ δεν είχε εκδώσει δική του ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων του, παρά μόνο από κοινού με την ΓΓΔΕ με την οποία συγχωνεύεται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ: 

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων & λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων  του Σ.Δ.Ο.Ε.  ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ εντόπισαν την 04-12-2015  στην περιοχή της Ηλιούπολης αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο ο οποίος χρησιμοποιείτο ως εργαστήριο επεξεργασίας και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών  καθώς και παραποιημένες ετικέτες με στοιχεία Ελλήνων εισαγωγέων ή αντιπροσώπων ποτών.

Στον συγκεκριμένο χώρο κατασχέθηκαν 1.527 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 975 λίτρα αλκοολούχου ποτού χύμα για τα οποία δεν προέκυψε βάσει φορολογικών στοιχείων η νόμιμη εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών ομοιωμάτων γνωστών ποτών, μηχανή εμφιάλωσης, θερμοπίστολο αποκόλλησης ετικετών, πλυστικό μηχάνημα φιαλών και ένα μοτοποδήλατο που αναζητείται ως κλεμμένο.

Ταυτόχρονα σε έρευνες που διενεργήθηκαν από έτερα κλιμάκια υπαλλήλων της Υπηρεσίας σε παρακείμενες επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίας  οινοπνευματωδών ποτών και σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στον Άγιο Δημήτριο κατασχέθηκαν 2.967 φιάλες αλκοολούχων ποτών για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και ένα αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES CLK 200 που και αυτό αναζητείτο ως κλεμμένο. Παρελήφθησαν φορολογικά στοιχεία εκδόσεως εισαγωγικής εταιρίας ποτών με έδρα την Θεσσαλονίκη, της οποίας ερευνάται η νόμιμη λειτουργία.

Από την Υπηρεσία μας προσήχθησαν πέντε άτομα, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν δύο άτομα τα οποία οδηγήθηκαν  ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα τα οποία διέφυγαν την σύλληψη κατά την διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την όλη επιχείρηση συνέδραμαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ καθώς και  Κινητή Ομάδα Ελέγχου ( Κ.Ο.Ε) του ΣΤ’ Τελωνείου Πειραιά.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας οινοπνευματωδών ποτών από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις προκειμένου να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι.

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.