News Ticker

Οδηγίες προς τους φορολογούμενους από το ΥΠΟΙΚ

Ένα χρήσιμο φορολογικό οδηγό με τον οποίο φιλοδοξεί να κάνει τη ζωή των φορολογουμένων ευκολότερη, έδωσε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

Στον οδηγό αυτό, μεταξύ άλλων διευκρινίζεται πως υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1), έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι.

Επίσης, υποχρέωση για την υποβολή της δήλωσης έχουν:

– Ο πατέρας για τα εισοδήματα των ανήλικων παιδιών που υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση. Αν δεν υπάρχει πατέρας ή έχει χάσει τη γονική μέριμνα, την υποχρέωση για υποβολή δήλωσης την έχει η μητέρα.

– Ο κηδεμόνας ή ο προσωρινός διαχειριστής ή ο σύνδικος πτώχευσης ή ο μεσεγγυούχος για περιπτώσεις σχολάζουσας κληρονομιάς ή επιδικίας ή πτώχευσης ή μεσεγγύησης, αντίστοιχα.

– Ο επίτροπος ή ο κηδεμόνας ή ο δικαστικός συμπαραστάτης, στις περιπτώσεις, αντίστοιχα, ανηλίκων ή αυτών που έχουν υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση.

– Οι κληρονόμοι του φορολογουμένου για το συνολικό εισόδημά του μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

Διαβάστε ολόκληρο το φορολογικό οδηγό ΕΔΩ.

Σημειώνεται ότι οι φορολογικές δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν ως τις 30 Ιουνίου 2015. Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί μόλις 220 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.