News Ticker

Oι 5 καλύτερες παραλίες της Αττικής με άμμο!

Ένα από τα αιώνια διλήμματα που ανακύπτουν το καλοκαίρι είναι το εξής: άμμος ή βότσαλο; Κάθε επιλογή περιέχει θετικά και αρνητικά στοιχεία. Δίχως διάθεση να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης, επιλέξαμε τις 5 καλύτερες παραλίες της Αττικής με άμμο, για όλους εσάς που θεωρείτε τις παραλίες με βότσαλα πραγματικό… ναρκοπέδιο.

Λεγραινά
Από τις ωραιότερες αμμουδερές παραλίες του Λεκανοπέδιου και της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου, η παραλία των Λεγραινών βρίσκεται λίγο μετά το 60ο της χιλιόμετρο και διαθέτει ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμο, διάσπαρτα θαμνάκια και διαυγή γαλανά νερά.
legraina

Σχοινιάς

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε είτε την οργανωμένη πλαζ «Καράβι», είτε να συνεχίσετε στο ελεύθερο τμήμα της παραλίας, στο οποίο τα πεύκα σχεδόν αγγίζουν το νερό. Το μεγάλο πλεονέκτημα της παραλίας, πέρα από την ψιλή άμμο, είναι πως είναι πολύ ρηχή, οπότε και σχετικά ασφαλής για τα πιτσιρίκια.

sxoinias

Βρωμοπούσι

Βρίσκεται 60 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας στην Κερατέα. Είναι αμμουδερή, με έλαχιστο βότσαλο εκεί που σκάει το κύμα, ενώ μέσα είναι αρκετά καθαρή. Τα βραχάκια στην άλλη άκρη προσφέρονται για καταδύσεις και βουτιές.

vromopousi

Αγία Μαρίνα

Όμορφα νερά και χρυσαφένια άμμος στην μικρή αυτή παραλία στο Κορωπί, περί τα 34 χλμ. από την Αθήνα, κάτω από το ομώνυμο εκκλησάκι. Εδώ θα χρειαστεί να έρθετε νωρίς, διότι κοιτά προς την Ανατολή, με αποτέλεσμα να είναι σκιερή από το μεσημέρι και μετά.

agiamarina

Γαλάζια Ακτή

Βρίσκεται στο 37ο χιλιόμετρο της Αθηνών Σουνίου, κοντά στο Λαγονήσσι, και προσφέρει ιδανικό σκηνικό για άραγμα στις ξαπλώστρες, παιχνίδια στην άμμο και βραδινό μπάνιο. Τα νερά είναι όμορφα και καθαρά, ενώ οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν.

galaziaakti

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.