News Ticker

Η ώρα της κρίσης για τα κανάλια! – Ποιοί είναι οι 11 διεκδικητές των πανελλαδικών αδειών!

Εξέπνευσε στις 3 το μεσημέρι η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στην δημοπράτηση τεσσάρων αδειών για την παροχή τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα από το γραφείο Τύπου του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, υποβλήθηκαν οι αιτήσεις από τις ακόλουθες εταιρείες:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ

8. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – “EPSILON TV”

9. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

10. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL

11. City News ΑRΤ TV

Οπως είχε αναφέρει νωρίτερα το The TOC,  την ύστατη στιγμή υπέβαλε τα σχετικά έγγραφα και το Mega. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το Mega κατάφερε -αδιευκρίνιστο προς το παρόν το πώς- να ξεπεράσει τον σκόπελο με τις τράπεζες και όπως λένε πηγές του καναλιού διαθέτει πλέον και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Στις υποψήφιες για μια από τις τέσσερις άδειες εταιρείες -εκτός των γνωστών καναλιών-συμπεριλαμβάνονται η «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ» που ανήκει στον Ευ. Μαρινάκη, μια εταιρεία με έδρα την Κύπρο που φημολογείται ότι σχετίζεται με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, το Art TV του Γιώργου Καρατζαφέρη και μια κυπριακή εταιρεία την αίτηση της οποίας κατέθεσε ο Φίλιππος Χατζηφιλίππου.

Ν.Παππάς: Ραντεβού τον Αύγουστο

Για την διαδικασία αδειοδότησης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε:

«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της υποβολής φακέλων υποψηφιότητας στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά από 25 χρόνια ανομίας, το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας θα λειτουργήσει για πρώτη φορά με όρους νομιμότητας, διαφάνειας και υγείας. Βάλαμε τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής «κανάλια-τράπεζες-πολιτικοί».

Οι 11 υποψηφιότητες συνιστούν, επίσης, την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός.

Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου, για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν».

Σκιές στον διαγωνισμό από την επιστολή Ετινγκερ

Η διαδικασία πάντως γίνεται στη σκιά των εξηγήσεων που ζητά η Κομισιόν από την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της διαχείρισης των τηλεοπτικών αδειών. O επίτροπος Γκίντερ  Ετινγκερ έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση επιστολή-έγκληση σχετικά με τους νομικούς χειρισμούς των Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη για χειραγώγηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τη διαχείριση του τηλεοπτικού φάσματος.

Με ανακοίνωσή του ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς, υποστήριξε πως τα όσα αναφέρονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έχουν σχέση με την αδειοδότηση των καναλιών και πως ο θόρυβος που προκαλείται, αποσκοπεί στην σκόπιμη παραπληροφόρηση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που σήμερα εκδικάζει τις κύριες προσφυγές των καναλιών για την ακύρωση της διαδικασίας.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.