News Ticker

Ουρές στα ΚΤΕΟ – Προς παράταση η προθεσμία

Oυρές σχηματίζονται στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων σε όλη την Ελλάδα, καθώς σήμερα λήγει η πρώτη καταληκτική προθεσμία από τις συνολικά τρεις που έχουν προβλεφθεί.

Ωστόσο, σε παράταση της προθεσμίας για τα ΚΤΕΟ έως τις 20 Οκτωβρίου προσανατολίζεται το υπουργείο Υποδομών, το οποίο ωστόσο πρέπει να λάβει τελικά έγκριση από τους πιστωτές καθώς οι προθεσμίες αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση.

Στο σκεπτικό του υπουργείου είναι ότι εάν δοθεί παράταση μόνο στην πρώτη από τις τρεις προθεσμίες διασφαλίζεται και η τήρηση της μνημονιακής υποχρέωσης.

Σε περίπτωση που κάποιοι οδηγοί δεν περάσουν μέχρι και την Τετάρτη το Ι.Χ. τους από έλεγχο ΚΤΕΟ τότε:

-θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο καθυστέρησης 65 ευρώ.
-θα χρειαστεί να πληρώσουν 50 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει ο τεχνικός έλεγχος.
– θα επιβαρυνθούν με πρόστιμο 450 ευρώ, σε περίπτωση τροχαίου ελέγχου.

Ωστόσο, φέτος πολλοί οδηγοί μπορούν να γλιτώσουν πρόστιμα 150 ευρώ, εφόσον περάσουν τα οχήματά τους από έλεγχο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Εάν ο τεχνικός έλεγχος διενεργηθεί από το νέο έτος (µετά την 31-12-2015), τότε εκτός από τις παραπάνω τρεις επιβαρύνσεις, θα χρειαστεί να πληρώσουν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.