News Ticker

Παρίσι: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 5 τραυματίες σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση

Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και 5 οι συλληφθέντες, στην μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σαιν Ντενί του Παρισιού, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι μια γυναίκα που βρισκόταν στο διαμέρισμα, η οποία πυροδότησε τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένη.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, τρεις άνδρες, που βρίσκονταν στο διαμέρισμα έχουν συλληφθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους.

Παράλληλα έχουν συλληφθεί ένας άνδρας και μια γυναίκα, αρκετά κοντά στο διαμέρισμα.

Υπάρχουν τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες. Στόχος της επιχείρησης αυτή τη στιγμή είναι να εξουδετερωθεί τουλάχιστον ένας ακόμη ύποπτος.

Στόχος της επιδρομής αυτής φέρεται ότι είναι ο 28χρονος Βέλγος τζιχαντιστής Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, που θεωρείται εγκέφαλος των επιθέσεων. Οι αρχές θεωρούσαν ότι βρίσκεται στη Συρία.

Οι πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έναν αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής ο οποίος τραυματίστηκε.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή σε μία διευρυμένη περίμετρο και ζητά από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Το σημείο όπου πραγματοποιείται η επίθεση βρίσκεται περίπου 3 χλμ μακριά από το Stade de France, όπου πραγματοποιήθηκαν κάποιες από τις επιθέσεις την Παρασκευή.

Πηγή: gr.euronews.com

Παρακολουθήστε απευθείας τις εξελίξεις από το euronews το μεγαλύτερο και πλέον έγκυρο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.