News Ticker

Προβλήματα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές λόγω capital controls!

apple-app-store

Σημαντικές δυσκολίες σε πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και γενικότερα των διαδικτυακών υπηρεσιών, ιδίως αυτές που έχουν δραστηριότητα και εκτός ελληνικών συνόρων.

Πρακτικά, με την επιβολή ελέγχων κεφαλαίου (capital controls) δεν είναι εφικτό να κάνεις πληρωμή σε site του εξωτερικού χρησιμοποιώντας την κάρτα σου. Το αποτέλεσμα είναι, για παράδειγμα, να μην μπορεί κανείς να αγοράσει εφαρμογές από το App Store ή το Google Play ή να ανανεώσει τη συνδρομή του στο Spotify, το Dropbox και άλλες αντίστοιχες δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που σχετίζονται με τα video παιχνίδια.

Για το iTunes, πάντως, μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάποια από τις προπληρωμένες ειδικές κάρτες που πωλούνται σε διάφορα καταστήματα. Το πρόβλημα, όμως, είναι περισσότερο ζωτικής σημασίας για εταιρείες που χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες από το εξωτερικό, όπως είναι, για παράδειγμα, η φιλοξενία του site της επιχείρησης στο Amazon Web Services ή άλλες πλατφόρμες. Από τη στιγμή που ο εκκαθαριστής της συναλλαγής είναι εκτός Ελλάδας πολύ απλά η συναλλαγή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και πλέον δεν είναι απίθανο πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως μικρομεσαίες και startups, να μην μπορούν να λειτουργήσουν.

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Google Ads και το Facebook προκειμένου να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.