News Ticker

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Tετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 από τις 14:00 μέχρι τις 18:00 προκήρυξε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος.

Αίτημά της η νομοθετική επίλυση του ζητήματος της σύστασης παρόχου υπηρεσιών αεροναυτιλίας, με βάση τα συμφωνηθέντα, προκειμένου να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, σε εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό νομοθετικό καθεστώς.

Ειδικότερα, η Ένωση σημειώνει ότι η δημιουργία ανεξάρτητου φορέα παροχής υπηρεσιών Αεροναυτιλίας είναι ώριμο αίτημα του κλάδου και απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνιστά δε την απαραίτητη προϋπόθεση για τον διαχωρισμό των λειτουργιών της ΥΠΑ και μάλιστα τη στιγμή αυτή, που καταρτίζεται το σχέδιο σύμβασης για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων σε ιδιώτη επενδυτή.

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας προειδοποιεί ότι αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, από πλευράς του υπουργείου Μεταφορών θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αρχίζοντας από τις 14 Αυγούστου, με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας.

Όσοι, λοιπόν, έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν την Τετάρτη, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρία για τυχόν τροποποίηση του προγράμματος πτήσεων.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.