News Ticker

Τέλος η Άμεση Δράση έρχεται η Άμεση Παρέμβαση!

Τέλος εποχής για το όνομα «Άμεση Δράση». Και αυτό διότι η εφαρμογή Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιοργάνωση-αναδιάταξη των αστυνομικών υπηρεσιών προβλέπει μεταξύ άλλων την αλλαγή του ιστορικού ονόματος.

Συνδικαλιστές αστυνομικοί κάνουν λόγο για απόπειρα «αποδόμησης» της υπηρεσίας, ενώ στον αντίποδα στελέχη του υπουργείου Προστασίας αναφέρουν πως με τη νέα δομή της η Άμεση Δράση θα ενισχυθεί προς όφελος του πολίτη.

Οι βασικές αλλαγές που φέρνει η αναδιοργάνωση είναι οι εξής: Δημιουργούνται έξι νέα τμήματα αντί για ένα που υπήρχε μέχρι σήμερα. Ουσιαστικά δηλαδή δημιουργούνται πέντε τμήματα για την Αθήνα, τον Πειραιά, τη βορειοανατολική Αττική, τη νοτιοανατολική Αττική, τη δυτική Αττική και ένα έκτο τμήμα για γραμματειακή υποστήριξη. Πρόκειται ουσιαστικά για το μοντέλο λειτουργίας με το οποίο επιχειρούν οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι με το μοντέλο αυτό δημιουργούνται πολλές θέσεις «γραφείου» που θα στερήσουν προσωπικό από τα ήδη λίγα περιπολικά που βρίσκονται στο δρόμο, ενώ στελέχη του υπουργείου αντιτείνουν ότι έτσι θα υπάρχει ειδική μέριμνα και σχέδιο για την κάθε περιοχή ξεχωριστά και επιμερισμός ευθυνών για ότι συμβαίνει.

Πηγή που έχει γνώση του θέματος αναφέρει: «Η αναδιάταξη της Άμεσης Δράσης μπορεί να έχει είτε αρνητικά αποτελέσματα είτε πολύ θετικά, ανάλογα με το πώς θα γίνει. Αν εφαρμοστούν κατά γράμμα τα όσα προβλέπονται στο Π.Δ. και στελεχωθεί με κόσμο η υπηρεσία, τότε ναι το πείραμα θα πετύχει και θα έχουμε αποτελεσματικότερη αστυνόμευση. Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και αν επιχειρηθεί η αναδιάταξη μόνο με το υπάρχον προσωπικό, τότε υπάρχει κίνδυνος το εγχείρημα να μην πετύχει».

Στην Άμεση Επέμβαση δημιουργούνται 12 θέσεις τμηματαρχών και αναπληρωτών τμηματαρχών για τα έξι Τμήματα και 40 θέσεις γραμματειακής υποστήριξης. Ανώτατος αξιωματικός της ΓΑΔΑ απαντά στις κατηγορίες για τις θέσεις «γραφείου» ότι θα παραμείνουν ίδιες σε αριθμό με πριν και προσθέτει ότι «οι αντιδράσεις οφείλονται στο γεγονός ότι κάποιοι αστυνομικοί θα αναγκαστούν να ξεβολευτούν με το νέο σχέδιο αστυνόμευσης».

Ένα βασικό θέμα είναι η εξεύρεση χώρου για τη στέγαση των γραφείων, όπως και η ανεύρεση χρημάτων για τα λειτουργικά τους έξοδα. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» την αναδιάταξη επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για την κατάλληλη στελέχωση της υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της αναδιάταξης είναι γνωστό εδώ και καιρό (σχεδόν ένα χρόνο) αλλά υπήρχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. που πίστευαν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι δεν θα εφαρμοστεί. Μεταξύ άλλων, για την κατάρτιση του Προεδρικού Διατάγματος είχαν ζητηθεί προτάσεις από στελέχη της Άμεσης Δράσης με εμπειρία, τα οποία είχαν συμφωνήσει στις αλλαγές που αναμένεται να εφαρμοστούν.

Από την πλευρά τους στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επισημαίνουν ότι θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης με προσωπικό της υπηρεσίας, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι η Άμεση Δράση σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης του εγκλήματος. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι τα περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην ανεύρεση αστυνομικών, καθώς το Σώμα παραμένει «εγκλωβισμένο» στη λογική της διάθεσης εκατοντάδων ανδρών για τη φύλαξη στόχων.

Πηγή: huffingtonpost.gr

kıbrıs reklam ajansı antalya reklam ajansı izmir reklam ajansı ankara reklam ajansı kocaeli reklam ajansı izmit reklam ajansı istanbul reklam ajansı dijital reklam ajansı google reklam ajansı en iyi reklam ajansı