News Ticker

Τρεις κοντινοί προορισμοί για διακοπές της τελευταίας στιγμής

Το καλοκαίρι μπορεί να μας αφήνει ημερολογιακά, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν τον Σεπτέμβριο για τις εξορμήσεις τους, είτε αυτές είναι οι διακοπές κατά τη διάρκεια της άδειας είτε μια τελευταία ολιγοήμερη απόδραση από το άγχος και τον πανικό της Αθήνας. Το vrilissianews σας προτείνει τρεις κοντινούς προορισμούς για προσιτές και ξέγνοιαστες διακοπές.
Πύλος
Μεσσηνία δε σημαίνει μόνο Καλαμάτα. Η Πύλος αποτελεί έναν κοντινό προορισμό καθώς θα φτάσετε σε λιγότερο από τέσσερις ώρες, με χαλαρή οδήγηση. Το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής είναι άνετο με καινούριο δρόμο και μοναδική παραφωνία να αποτελούν τα πολυάριθμα διόδια στα οποία θα κληθείτε να…συνδράμετε.
Ωστόσο η Πύλος θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω και το λιμάνι της θα σας δώσει την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησί. Η μεγάλη πλατεία με τα πλατάνια αποτελεί την καλύτερη παρέα για χαλάρωση τα ζεστά μεσημέρια και τα νωχελικά απογεύματα ενώ εκεί θα βρείτε και τον περίφημο Κρίνο το παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο με τα πολύ νόστιμα γλυκά που προσφέρονται σε πολύ καλές τιμές.
Σε κοντινή απόσταση δεσπόζει και το ξενοδοχείο «Καραλής», χτισμένο πάνω σε βράχο, εντυπωσιακό στην όψη το οποίο είναι ανοιχτό στους επισκέπτες τα πρωινά μέχρι το μεσημέρι για να πιείτε τον καφέ σας στο μπαλκόνι, απολαμβάνοντας την απεραντοσύνη της θάλασσας που απλώνεται μπροστά σας.
Στα συν και οι πολύ κοντινές αποστάσεις για Φοινικούντα όπου μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας στα γραφικά δρομάκια με τα τουριστικά μαγαζιά και να απολαύσετε το μπάνιο σας στις παραλίες της περιοχής.
Για το βράδυ μπορείτε να εκδράμετε στην κοσμοπολίτικη Γιάλοβα για βόλτα και βραδινό φαγητό, καθώς δε θα χρειαστείτε περισσότερα από 15 λεπτά οδηγώντας από Πύλο.

nafpaktos
Ναύπακτος

Η Ναύπακτος βρίσκεται σε απόσταση 216 χιλιομέτρων από την Αθήνα και μόλις 22 χιλιόμετρα από την Πάτρα οπότε αποτελεί μια κοντική λύση για ολιγοήμερες και όχι μόνο διακοπές.
Μεγάλο πλεονέκτημα ότι συνδυάζει βουνό και θάλασσα οπότε ενδείκνυται για όλους τους τύπους των παραθεριστών.
Μια βόλτα στα χωριά της ορεινής Ναυπακτίας θα χορτάσει το μάτι σας δάση και φύση, ενώ must είναι και η περιήγηση στο Κάστρο που σας ανταμείψει με τη θέα στον Κορινθιακό Κόλπο.
Το βράδυ η Ναύπακτος ζωντανεύει για τα καλά και διαθέτει πληθώρα επιλογών για διασκέδαση με μπαράκια στο λιμάνι και καφέ μέσα στην πόλη, στο λεγόμενο Στενοπάζαρο.
Οι παραλίες της Ναυπάκτου δε θα σας αφήσουν παραπονεμένους καθώς διαθέτουν καθαρά νερά και μπορείτε να βρείτε ξαπλώστρες για να κάνετε το μπάνιο σας και να απολαύσετε τον καφέ η το αναψυκτικό σας.
Δημοφιλέστερη επιλογή το Γρίμποβο ενώ αξίζει να επισκεφθείτε και την Ψανή με τα αιωνόβια πλατάνια της για μπάνιο ή βόλτα.

limni doxa
Φενεός – Λίμνη Δόξα
Η περιοχή του Φενεού στην Ορεινή Κορινθία είναι γνωστή και ως “Ελβετία της Κορίνθου”. Η λίμνη Δόξα και με τα έλατα και τα Πέυκα και το μοναδικό τοπίο της περιοχής αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τη φύση.
Ο Φενεός είναι μια ιδανική λύση για φυγή από το άγχος της Αθήνας καθώς βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 150 χιλιομέτρων από το «κλεινόν άστυ». Η τεχνητή λίμνη Δόξας καθρεφτίζει τα γύρω βουνά ενώ το Παλιομονάστηρο στο κέντρο της είναι ένα αξιοθέατο μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε και να θαυμάσετε.
Οι λάτρεις των μύθων και της Αρχαίας Ελλάδας θα ενθουσιαστούν μαθαίνοντας η περιοχή συνδέεται με τον μεγάλο Ηρακλή ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε την λίμνη Στυμφαλία και να γνωρίσετε τα γύρω χωριά.
Το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου που φαίνεται στη μέση της λίμνης, διαθέτει πρόσβαση μέσω ενός χωμάτινου δρόμου, ενώ οι ταβέρνες της περιοχής είναι γνωστές και για ψητά τους και δη το γουρονόπουλο που θα τιμήσουν δεόντως οι καλοφαγάδες της παρέας.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.