News Ticker

Ιάσωνας Κουρής: Ο αριστούχος μαθητής του 2ου Λυκείου Βριλησσίων

«Δεν περίμενα να έχω πάει τόσο καλά, οι κόποι μου δικαιώθηκαν», μας λέει ο Ιάσωνας Κουρής στο προαύλιο του 2ου Λυκείου Βριλησσίων που τον συναντήσαμε μετά την ανακοίνωση των βαθμών των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Άλλοι πήγαν καλύτερα, άλλοι λιγότερο καλά, τα αποτελέσματα είναι εκεί, αναρτημένα στον τοίχο του σχολείου τους. Η πόρτα για το επόμενο βήμα στη ζωή τους ανοίγει. Ο Ιάσωνας χαμογελαστός, νιώθει ικανοποιημένος και σίγουρος. Οι βαθμοί του στις εξετάσεις του δίνουν τη δυνατότητα εισαγωγής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Η επιτυχία ήρθε μετά από οργανωμένο διάβασμα. «Είχα πρόγραμμα», μας λέει, «διάβαζα ακόμα και στη βιβλιοθήκη του σχολείου αλλά δεν θυσίαζα την έξοδο του Σαββάτου με τους φίλους μου».

Έκλεισε το Facebook και έβαλε τον υπολογιστή στην άκρη για να μην δαπανά το χρόνο του άσκοπα. Την πενταήμερη όμως εκδρομή στη Βενετία δεν ήθελε με τίποτα να τη χάσει και δεν το μετάνοιωσε. «Η πενταήμερη με βοήθησε να γεμίσω μπαταρίες και να ηρεμήσει το κεφάλι μου», μας λέει.

Καλός μαθητής από το δημοτικό, εσωστρεφής αλλά όχι αντικοινωνικός. Τον ελεύθερο χρόνο του πήγαινε για μπάσκετ με τους φίλους του, ενώ μετά από μια δύσκολη χρόνια το καλοκαίρι θα τον βρει στην Πάρο και την Ίο για μπάνια και διασκέδαση.

Η Ιατρική δεν ήταν παιδική επιθυμία αλλά συνειδητή απόφαση. Με 19.523 μόρια η εισαγωγή είναι σίγουρη. Παρά τις προτροπές των καθηγητών του για μια σταδιοδρομία στο χώρο της υποκριτικής τέχνης, εκείνος επιλέγει ένα επάγγελμα-λειτούργημα που θα τον κάνει να μπορεί να παρέχει βοήθεια σε όποιον την χρειαστεί. «Έπαιζα στις θεατρικές ομάδες του σχολείου μου και σε όλα σχεδόν τα σκετς, είχα ταλέντο μου έλεγαν αλλά θα ασχοληθώ μόνο ως χόμπι», παραδέχεται.

iasonas3

Το 2ο Λύκειο Βριλησσίων είχε 15 αριστούχους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό του σχολείου συνέβαλε στην μεγάλη επιτυχία. «Οι καθηγητές μου με βοήθησαν πολύ, ερχόμουν στο σχολείο μέχρι και την τελευταία μέρα γιατί ένιωθα ότι κέρδιζα γνώσεις και μου έλυναν Vτην παραμικρή μου απορία», μας λέει χαμογελώντας ο αριστούχος μαθητής.

Οι περισσότεροι μαθητές κοιτούν τους βαθμούς με αγωνία, τώρα ξεκινά η διαδικασία της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού. Οι σχολές πολλές, αλλά η απόφαση δύσκολη, ειδικά όταν οι περισσότεροι περιορίζονται μόνο στις σχολές της Αθήνας για να μη δημιουργήσουν πρόσθετα έξοδα στις οικογένειες τους. Ο Ιάσωνας είναι από τους τυχερούς που θα μπορούσε να φοιτήσει και στην Πάτρα.

Εκεί βρίσκεται ο μεγαλύτερος αδελφός του, που σπουδάζει Μηχανικός Υπολογιστών και θα ήθελε να μοιραστούν μαζί τις εμπειρίες της φοιτητικής ζωής. Η απόφαση είναι δύσκολη για τον Ιάσωνα που βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα μιας φοιτητικής ζωής μαζί με τον αδερφό του που τον θαυμάζει και της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας, μιας σχολής που βρίσκεται στην πρώτη προτίμηση των μαθητών αλλά που μόνο οι αριστούχοι μπορούν να πετύχουν.

Ο Ιάσωνας μίλησε στην κάμερα του Vrilissianews για την προσπάθεια όλων των μαθητών και τους προτρέπει να ξεκινήσουν γρήγορα τις διακοπές τους.


To Vrilissianews εύχεται σε όλα τα παιδιά καλή σταδιοδρομία στη ζωή τους.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.