News Ticker

Από την Δευτέρα οι αιτήσεις για τα μουσικά σχολεία

Από την Δευτέρα 11 Μαΐου (έως και τις 31 Μαΐου) θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι μαθητές που θέλουν να εγγραφούν στα Mουσικά Σχολεία.

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται ως μαθητές, απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή.

Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α’ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο.

Οι γονείς των υποψήφιων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής και Πειραιά έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) μόνο αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους. Για παράδειγμα, στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι κάτοικοι των παρακάτων περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής: Γέρακας, Παλλήνη, Λαύριο, Καλύβια, Κερατέα, Κρωπία, Μαρκόπουλο, Παιανία, Γλυκά Νερά, Αρτέμιδα, Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνας, Σπάτα, Διόνυσος, Δροσιά, Κάλαμος, Αυλώνα, Αγ. Στέφανος, Κρυονέρι, Ανοιξη, Καπανδρίτι, Σκάλα Ωρωπού, Ροδόπολη, Ανάβυσσος, Βάρη. Β. Β΄ Αθήνας, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Φιλοθέη, Μελίσσια, Βριλήσσια, Κηφισιά, Μαρούσι, Πεύκη, N. Ερυθραία, Ψυχικό, Αγ. Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργός.

Πως γίνεται η επιλογή των μαθητών

Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2015-2016 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα οριστούν από τον περιφερειακό Δ/ντή Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και θα πραγματοποιηθούν από 17 έως 19 Ιουνίου 2015.

Η διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας την Τετάρτη 17-6-2015 και θα διαρκέσει μία, δύο ή τρεις ημέρες, ανάλογα με τον αριθμό των υποψηφίων. Μη έναρξη της διαδικασίας επιλογής την 17η Ιουνίου 2015 επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση, εφόσον προκύψουν και τεκμηριωθούν σοβαροί λόγοι.

Ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου εισηγείται τον αριθμό μαθητών για την Α΄ τάξη γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου στην Καλλιτεχνική Επιτροπή Μουσικών Σχολείων, η οποία γνωμοδοτεί σχετικά. Τα κριτήρια για τον καθορισμό του αριθμού των μαθητών που θα φοιτήσουν είναι: η κτιριακή υποδομή του σχολείου, το υπάρχον μόνιμο διδακτικό προσωπικό, ο αριθμός των υποψηφίων, η δυνατότητα πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και γενικότερα όλες οι προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε ΕΔΩ.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.