News Ticker

Πανελλαδικές 2015: Απαιτητικά τα θέματα στη Φυσική, βατά στην Ιστορία

Με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να διαγωνίζονται σε Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης έπεσε σήμερα η αυλαία της εξεταστικής περιόδου για την πλειοψηφία των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις. Τα θέματα της Φυσικής κρίνονται απαιτητικά ενώ τα θεμάτα της Ιστορίας ήταν σχετικά εύκολα.

Φυσική (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης)

Τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης ήταν πιο απαιτητικά σε σχέση τα περσινά για καλά προετοιμασμένους υποψηφίους χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Συγκεκριμένα το Θέμα Α ήταν αναμενόμενο. Το Θέμα Β ήταν πιο απαιτητικό από τα προηγούμενα χρόνια για καλά προετοιμασμένους, συγκεκριμένα τα Β1 και Β3 έχριζαν ιδιαίτερης προσοχής. Το Θέμα Γ ήταν βατό.Το Θέμα Δ ήταν βατό, με μόνο δύσκολο σημείο το Δ2.

Δείτε τα θέματα της Φυσικής ΕΔΩ.

Ιστορία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης)

Τα σημερινά θέματα της Ιστορίας Κατεύθυνσης ήταν βατά και πιο εύκολα σε σχέση με τα περσινά. Το Θέμα Α ήταν εύκολο, ζητούσε τρεις ορισμούς από το σχολικό βιβλίο και οι ερωτήσεις Σωστού -Λάθους ήταν σαφείς χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και χωρίς παγίδες. Το Θέμα Β1(α) δεν ήταν τόσο αναμενόμενο, ενώ το Β1(β) και το Β2 ήταν βατό και αναμενόμενο. Να σημειώσουμε ότι τα δύο πρώτα Θέματα ήταν στη θεματική ενότητα ενός μόνο κεφαλαίου. Το Θέμα Γ(α) και (β) ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια και αναμενόμενα γεγονός το οποίο δεν ξάφνιασε τους υποψηφίους.

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας ΕΔΩ.

OΡΜΗ  GROUP 

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ    ΛΕΩΦ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 19  ΤΗΛ.: 210.6891994

ΓΕΡΑΚΑΣ     ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1     ΤΗΛ.:  210.6615559 / 210.6891528

e-mail:   info@ormigroup.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.