News Ticker

Πανελλαδικές 2015: Για την πολιτιστική κληρονομιά το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Την πολιτιστική κληρονομιά και ειδικότερα τα Μνημεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους αφορούσε το θέμα για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι, στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Εξάλλου, σήμερα Δευτέρα 18 Μαΐου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων, μια μέρα που ενέπνευσε, απ’ότι φαίνεται, την επιτροπή επιλογής θεμάτων για το συγκεκριμένο θέμα Έκθεσης.

Δείτε αναλυτικά το θέμα για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ΕΔΩ.

Θεωρείται ένα από τα “προτεινόμενα” θέματα για τις φετινές εξετάσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου. Εμπεριέχει αρκετά και απαιτητικά ερωτήματα, ενώ το Β1 ζητούμενο με τη μορφή των προτάσεων πολλαπλής επιλογής, σαφώς θα ανακούφισε τους υποψηφίους παρεκκλίνοντας από τη μέχρι τώρα τετριμμένη μορφή του.

Το κείμενο, το οποίο ήταν σχετικά μεγάλης έκτασης με αρκετά νοήματα μέτριας δυσκολίας, απαιτεί προσοχή στην κατανόησή του. Τέλος η παραγωγή λόγου στο Γ ζητούμενο εμπεριέχει σαφές επικοινωνιακό πλαίσιο (ομιλία), με σαφή και αναμενόμενα ερωτήματα επί του συγκεκριμένου θέματος.

OΡΜΗ  GROUP 

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ    ΛΕΩΦ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 19  ΤΗΛ.: 210.6891994

ΓΕΡΑΚΑΣ     ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1     ΤΗΛ.:  210.6615559 / 210.6891528

e-mail:   info@ormigroup.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.