News Ticker

Cine-Δράση: Το σινεμά της γειτονιάς μας!

Ταινίες εξαιρετικής ποιότητας για κάθε γούστο περιλαμβάνει το θερινό πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών της κινηματογραφικής λέσχης Cine-ΔΡΑΣΗ. Για μια ακόμη χρονιά, η κίνηση δημοτών Βριλησσίων “Δράση για μια Άλλη Πόλη” θα στήσει ένα μικρό σινεμά στην γειτονιά μας συντροφεύοντας την καλοκαιρινή μας ραστώνη!

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα προβολών του Cine-ΔΡΑΣΗ για ολόκληρο το καλοκαίρι:

cine_drasi

cine_drasi2

Παράλληλα, συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές στον κήπο της κίνησης δημοτών Βριλησσίων Δράση (Πίνδου 30 και Μαραθώνος) με την ταινία “Χαμένος Παράδεισος” του Μιγκέλ Γκόμεζ την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρα 20:15.

Χαμένος Παράδεισος (Tabu), Μιγκέλ Γκόμεζ, 2012, Γαλλία, Βραζιλία

Λίγα λόγια για την ταινία: ο τίτλος της ταινίας«TABU» είναι διπλής σημασίας. Ταμπού, ονομάζεται το βουνό στους πρόποδες του οποίου βρισκόταν η κατοικία της Αουρόρα, στη Μοζαμβίκη της Αφρικής όταν αυτή ήταν πορτογαλική αποικία. Ταμπού όμως, ήταν και η εξωσυζυγική της σχέση με τον γενοβέζο Τζιαν Λούκα Βεντούρα. Χωρισμένη σε δύο μέρη η ταινία, γλιστράει αθόρυβα από τη Λισαβόνα του σήμερα, στο μυθικό παρελθόν της αποικίας. Ο θεατής ζει την ομίχλη μιας μυθιστορηματικής ζωής και μια παθιασμένη, τρελή ιστορία ενός έρωτα που ξεπερνά την λογική και τους ανθρώπινους κανόνες και για αυτό προκαλεί την τιμωρία. Το δεύτερο μέρος απογειώνει την ταινία και την μεταμορφώνει σε ένα κομψοτέχνημα κινηματογραφικής τεχνικής, αισθητικής, συναισθημάτων, ποίησης. Ο Γκομές κατάφερε να ξεπεράσει τις συνηθισμένες, με φόντο την αποικιοκρατική Αφρική, ταινίες. Εστιάζει το ενδιαφέρον του στον έρωτα με εικόνες εικαστικά πανέμορφες και με ένα έξυπνα αναπτυγμένο ρυθμό που σε παρασύρει στη μαγεία του. Βραβευμένη σε πολλά φεστιβάλ (πχ βραβείο κριτικών στο Φεστιβάλ Βερολίνου, το 2012) η ταινία είναι ένα απίστευτης πρωτοτυπίας ταξίδι μέσα στο χρόνο, ένα ηδονικά αισθησιακό κομψοτέχνημα με θεϊκά γραμμένους διαλόγους, εκπληκτική σκηνοθεσία, ένα έργο σπάνιας σύνθεσης και τόλμης καθοδηγούμενο από τον παθιασμένο έρωτα του σκηνοθέτη για τον ίδιο τον κινηματογράφο.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.