News Ticker

Η 7η τέχνη για τα παιδιά έρχεται στα Βριλήσσια από το Cine Δράση

Σε μια νέα δραστηριότητα για τους λιλιπούτειους θαυμαστές της 7ης τέχνης προσανατολίζεται το Cine Δράση. Η κινηματογραφική λέσχη της πόλης μας θα προχωρήσει σε προβολές ταινιών για παιδιά με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα τον θαυμαστό κόσμο του σίνεμα. Το ζήτημα τέθηκε επί τάπητος στην πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση της Κινηματογραφικής Λέσχης Βριλησσίων που πραγματοποίηθηκε την προηγούμενη Τετάρτη. Παράλληλα τα μέλη του Cine Δράση εξέλεξαν το πρώτο «επίσημο» διοικητικό συμβούλιο της λέσχης.

Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα:

-Πρόεδρος: Μαρίνα Παπαχριστοδούλου
-Αντιπρόεδρος: Μάρκος Κρητικός
-Γραμματέας: Μαρία Στίγκα
-Ταμίας: Ιωαννίδης Λεωνίδας
-Μέλη:
Καζασίδου Σμαράδγα
Μαλλίρη Βίκυ
Μπουλέρου Ζωή

Το συμβούλιο, διερευνώντας τις προτάσεις που έγιναν στη Γενική Συνέλευση κατέληξε να προχωρήσει άμεσα στα παρακάτω:

-Να γίνεται μετά από κάθε προβολή συζήτηση για την ταινία, με όσους θεατές το επιθυμούν.

Έτσι, την προσεχή Τετάρτη 2 Μαρτίου, που θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «This changes everything», θα παρευρίσκεται ο Ηλίας Γιαννίρης, περιβαλλοντολόγος, Επίκουρος Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην αμέσως επόμενη προγραμματισμένη προβολή της 9ης Μαρτίου, όπου θα προβληθεί η ταινία “Διαζύγιο: Η Δίκη της Viviane Amsalem” (Gett), θα παρευρίσκεται η Αλίκη Κοσυφολόγου, Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, ώστε με την ευκαιρία της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας- θα αναδείξει πλευρές της ανισοτιμίας των γυναικών σε συνθήκες βαθιάς κρίσης.

-Να οργανώσει τα Κυριακάτικα πρωινά, δοκιμαστικά, προβολές ταινιών για παιδιά, στην προσπάθειά της να καθιερώσει ένα θεσμό δοκιμασμένο που μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Επίσης να προχωρήσει σε μια εκδήλωση με τον γείτονα μας καταξιωμένο καραγκιοζοπαίχτη Φώτη Νταγιάκο, σε ένα σχολείο του δήμου, κοντά στη λήξη της σχολικής χρονιάς.

-Το συμβούλιο ασχολήθηκε πολύ σοβαρά με τα συνεχόμενα τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των προβολών, τα οποία οφείλονται -ως επί το πλείστον- στην κάκιστη κατάσταση των μηχανημάτων του ΤΥΠΕΤ και της αίθουσας Μουσών στο Πνευματικό Κέντρο. Αποφάσισε να κάνει οτιδήποτε δυνατόν, ώστε να εξαλειφθεί το πρόβλημα, κινούμενο σε δύο κατευθύνσεις: Από τη μία, να εξασφαλίσει την προβολή με δικά του μέσα, και από την άλλη, να συνεννοηθεί με τη δημοτική αρχή ώστε, με ελάχιστο κόστος, να ανανεωθεί ο υπάρχον εξοπλισμός των δυο πολιτιστικών αιθουσών του δήμου μας.

-Τέλος, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η παράδοση των ανοιχτών συνεδριάσεων, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Έτσι λοιπόν, καλεί όλα τα μέλη του συλλόγου, αλλά και όσους παρακολουθούν τις προβολές σε μια πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 4 Μαρτίου, ώρα 8:30μμ, στο στέκι της Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων Δράση Για μια Άλλη Πόλη (Πίνδου 30 και Μαραθώνος), με σκοπό να επεξεργαστούμε από κοινού το πρόγραμμα προβολών και δραστηριοτήτων του τριμήνου Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος 2016.

(Όποιος δεν μπορεί να παρευρεθεί, έχει πάντα τη δυνατότητα να στείλει γραπτές προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cinemadrasi20111@gmail.com ).

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.