News Ticker

Η παράσταση “Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω!” στην Πεύκη!

Ένα όμορφο ταξίδι φτάνει στο τέλος του με τερματικό σταθμό το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης!

Η Νεανική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Βριλησσίων θα δώσει την τελευταία της παρασταση με όλη της την αγάπη. ενέργεια και ψυχή ανεβάζοντας το έργο του Ντάριο Φο “Δεν πληρωνω δεν πληρωνω” !

Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία – Διασκευή Τόνια Σταυροπούλου, Στίχοι των τραγουδιών Αντώνης Παπαϊωάννου, Μουσική Νίκος Βασιάδης, Σκηνικά –video Χρυσάνθη Νίκα, Χορογραφίες Κασσιανή Γεωργακοπούλου, Επιμέλεια κοστουμιών Λένα Κληρονόμου, Συντονισμός ήχου-φώτων Γιάννος Χαϊδόπουλος, Χειρισμός κανονάκι Γιώργος Κλαδιάς, Εκτέλεση σκηνικού Αχιλλέας Ζερβός, Γραφιστικός σχεδιασμός Γιάννης Καρτερός.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλίας Σαγκριώτης, Μαργαρίτα Ανδριανού, Ράνια Παπαδοπούλου, Θοδωρής Σκληρός, Δώρα Μποτέλλη, Ειρηνη Ατσάλι, Φώτης Παπαγιαννόπουλος, Παρασκευή Συρσελούδη, Νίκος Σιδεράκης καθώς και οι μουσικοί Νίκος Βασιάδης, Γιάννης Καρτερός, Κωσταντής.

Η πλοκή

Η Νεανική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Βριλησσίων, συνεχίζοντας τα επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων ετών, με την καθοδήγηση της Τόνιας Σταυροπούλου, παρουσιάζει για τελευταία φορά το έργο του Ντάριο Φο: «Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω».

Πρόκειται για μια καλοσχεδιασμένη φάρσα που ο νομπελίστας Ιταλός συγγραφέας έγραψε το 1974, επηρεασμένος από το κίνημα αυτομείωσης (auto riduzione) που την ίδια χρονιά είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις στην Ιταλία.

Όπως συνέβαινε και στην πραγματικότητα, μια ομάδα πολιτών αποφασίζει μόνη της αν θα πληρώσει και πόσο θα πληρώσει τα βασικά αγαθά που οι τιμές τους είχαν πάρει τα ύψη.

Το εύρημα αυτό προσφέρει ξεκαρδιστικές σκηνές, με το γνωστό ανατρεπτικό χιούμορ του Ντάριο Φο, που βασισμένος στις θεατρικές δομές της commedia dell arte καταφέρνει να μετατρέπει σε φάρσα την καθημερινότητα και συγχρόνως να τη σατιρίζει ανελέητα.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.