News Ticker

Ο Βασίλης Λέκκας τραγουδά Μ.Θεοδωράκη και Μ.Χατζηδάκι με μαθητές των Βριλησσίων! (video+photo)

Σε… συναυλία μετατράπηκε η σχολική γιορτή του 4ου Δημοτικού Σχολείου για το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Οι εκπαιδευτικοί, με ιδιαίτερο μεράκι, προσπάθησαν να διοργανώσουν αυτή την εκδήλωση έχοντας ως βάση το έργο του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκι.


«Ο Ουρανός, η Γη και η Θάλασσα στο έργο του Μίκη και του Μάνου» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, με το αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται επάξια στο μέγεθος των καλλιτεχνών.

Η αθωότητα των μικρών μαθητών έκανε τα τραγούδια των σπουδαίων μουσικοσυνθετών, Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκι να αγγίξουν πραγματικά όσους βρέθηκαν στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού σχολείου.


Η γιορτή έφτασε στο αποκορύφωμα της, όταν ο καλεσμένος της εκδήλωσης, Βασίλης Λέκκας τραγούδησε μαζί με τους μικρούς μαθητές. Η καταπληκτική ερμηνεία του σπουδαίου τραγουδιστή σε συνδυασμό με την αθωότητα τωνπαιδιών δημιούργησαν μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Στην αρχή οι μαθητές τραγουδούσαν διστακτικά , ακολουθώντας απλά τα λόγια του ερμηνευτή. Σε ελάχιστα όμως λεπτά το κλίμα άλλαξε, μετατρέποντας το προαύλιο του σχολείου σε χώρο ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

Με τον καλλιτέχνη να παρακινεί τα παιδιά και τους γονείς, όλο το σχολείο έγινε ένα, οι μελωδίες του Μίκη και του Μάνου είχαν συνεπάρει μικρούς και μεγάλους.

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Οι γονείς καμάρωσαν τα παιδιά τους, οι δάσκαλοι ένιωσαν περήφανοι για το αποτέλεσμα ενώ οι μαθητές πήραν μαζί τους ένα μεγάλο εφόδιο πολιτισμού.

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.