News Ticker

Βριλήσσια: Δύο θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο 4 και 6 Δεκεμβρίου

Η θεατρική ομάδα FUN-ΦΑΡΑ παρουσιάζει τα έργα “Ο Αναπαραδιάδης” του Γ. Σουρή και «Φαύστα» του Μποστ στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 9:00μ.μ.  Η ομάδα του Κέντρου Ελεύθερης Πολιτιστικής Αναζήτησης που  μετρά 13 χρόνια ζωής, συνεχίζει δυναμικά να προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 8:00μμ.

Λίγα λόγια για το έργα

Ο Αναπαραδιάδης

Πριν 130 χρόνια, το 1884, ο Γεώργιος Σουρής έγραφε και παρουσίαζε το θεατρικό μονόπρακτο Ο Αναπαραδιάδης.

Βρισκόμαστε στην  πρωτεύουσα, στη γνωστή οδό Αιόλου στα τέλη του 18ου αιώνα.

Ο Αναπαραδιάδης, ένας νεαρός δικηγόρος, καταδιώκεται από τον Σπαθάδη ενωμοτάρχη και φοροεισπράκτορα γιατί χρωστάει τον φόρο επιτηδεύματος. Ο Αναπαραδιάδης προκειμένου γλυτώσει την καταβολή φόρου και τη φυλάκιση μπαίνει κρυφά στο σπίτι μιας “γεροντοκόρης” της Μελπομένης.

Εκείνη, αρχικά αναστατώνεται γιατί νομίζει ότι είναι κλέφτης. Στη συνέχεια όμως αρχίζει να τον καλοπιάνει και να τον περιποιείται.

Σε λίγο καταφθάνει και ο αδελφός της που δεν είναι άλλος από τον ενωμοτάρχη Σπαθάδη… Και εκεί ξεκινάει η ιστορία! Μια ιστορία καθημερινή, όπου χαρακτήρες χτίζουν μια κανονικότητα και αντιπαρατίθενται απέναντι στο ηθικό και στην αδικία.

Φαρσοκωμωδία ηθών σε έμμετρο ξεκαρδιστικά χιουμοριστικό λόγο, εμπνευσμένο από την αιώνια ελληνική πραγματικότητα.

Κλασσικοί χαρακτήρες της Παλαιάς Αθήνας ο Ενωμοτάρχης, ο δικηγόρος και η κλασσική  “γεροντοκόρη” ζωντανεύουν μπροστά μας και μας θέτουν ζητήματα εξουσίας και κρατικού μηχανισμού αλλά και πιο απλά, καθημερινά ζητήματα όπως το ότι ο καθένας θέλει να κάνει τη δουλειά του με οποιοδήποτε τίμημα, τα τέρατα της καθημερινής μας ζωής που μπορεί να είμαστε κι εμείς.

12335923_1113315475375415_614944792_n

Φαύστα
Η «Φαύστα» είναι ένα ιδιόμορφο έργο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, που γράφτηκε το 1962 και έγινε τόσο αγαπητό που κέρδισε τον τίτλο του κλασσικού στις καρδιές όλων των Ελλήνων. Ο Μέντης Μποσταντζόγλου (Μποστ) στοχεύει με τη σάτιρα του τον μικροαστό Έλληνα, τον καθωσπρεπισμό, τη ημιμάθεια, το νεοπλουτισμό, την ξενομανία, καθώς και την ελληνική πολιτική ζωή.

Η Φαύστα και ο σύζυγός της έχασαν την κόρη τους που πνίγηκε στη θάλασσα. Μετά από χρόνια, ο μπαμπάς έπιασε ένα μεγάλο ψάρι. Αυτό είχε στην κοιλιά του το κοριτσάκι, που είχε πια μεγαλώσει. Είχε κάποια προβλήματα κοινωνικής προσαρμογής, αλλά από την άλλη είχε γνωρίσει τον κόσμο. Είχε πολλές ιστορίες να διηγηθεί στους γονείς της, για τον κόσμο. Κι ενώ η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός το κοριτσάκι εξολοθρεύεται από τους γάτους επειδή μύριζε ψαρίλα. Μια άλλη οικογένεια που της έτυχε ακριβώς η ίδια περίπτωση με το γιό τους, έρχονται να ζητήσουν σε γάμο το ομοιοπαθές κοριτσάκι αλλά πληροφορούνται το χαμό του και φεύγουν άπραγοι.

Πρωταγωνιστούν:
Χρήστος Ακρατόπουλος
Χριστίνα Δαραμούσκα
Francoise Ducray
Odile Hatzopoulou
Γιώργος Σάμαα
Φούλη Καρύδα – Στασινάκη
Henry Marc Sparacello
Βάσσος Χατζηπαναγιώτου
Κατερίνα Χρυσοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαργαρίτης

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.