News Ticker

B. Προάστια: Σάλος με τα πρατήρια που πωλούσαν νοθευμένα καύσιμα

Λίστα με τα 233 πρατήρια υγρών καυσίμων που πωλούσαν νοθευμένα καύσιμα και τους επιβλέθηκε πρόστιμο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος δημοσιοποίησαν αρκετά ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.

Στη λίστα περιλαμβάνονται πρατήρια από το Χαλάνδρι, το Νέο Ψυχικό, την Παλλήνη, τα Γλυκά Νερά, την Κηφισιά.

Δείτε τη λίστα  ΕΔΩ

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η νοθεία των καυσίμων έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και να κοροϊδεύουν τους οδηγούς – πελάτες τους, οι οποίοι καλούνται από τη μία να σηκώσουν το βάρος από το υψηλό κόστος αγοράς των καυσίμων και από την άλλη να πληρώσουν οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκύψει στο όχημά τους λόγω της νοθείας.

  Πηγές: Τhetoc.gr, in.gr, protothema.gr, Newpost.gr, tanea.gr

Παλαία η λίστα υποστηρίζουν οι βενζινοπώλες

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των πρατηριούχων, η λίστα αναφέρεται σε ελέγχους παλαιοτέρων ετών από το 2003 και όχι τωρινούς, τα δε περισσότερα πρατήρια εξ αυτών έχουν κλείσει, πολλά από αυτά έχουν αλλάξει ιδιοκτήτη και άλλα έχουν δικαιωθεί δικαστικά. Επισημαίνουν πως δε πως το υπουργείο έχει μετονομαστεί πρόσφατα και ότι καμιά τέτοια ανακοίνωση δεν έγινε σήμερα.

Η παραβατικότητα στον κλάδο των καυσίμων έχει πολλές φορές καταγγελθεί από την ομοσπονδία, όπως και η μεγάλη παραβατικότητα στα ανώτερα επίπεδα αποθήκευσης και διακίνησης καυσίμων από τα οποία και βασικά ξεκινάει. Ωστόσο, με τη λίστα δεν πρόκειται περί αυτού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι Βενζινοπώλες δεν αμφισβητούν τη γνησιότητα της λίστας, αλλά μιλούν για μια αναδημοσίευση ετεροχρονισμένη που στόχο έχει να πλήξει τον κλάδο.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.