News Ticker

Χαλάνδρι: Εκδήλωση για τη βία κατά των γυναικών

Η βία και οι διακρίσεις κατά των γυναικών, απασχόλησαν εκδήλωση στο Χαλάνδρι με τη συμμετοχή στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, απηύθυνε χαιρετισμό κατά τον οποίο παρουσίασε τη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής σχετικά με τη λειτουργία των κοινωνικών δομών της και τη χρησιμότητά τους σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης. Ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε, ειδικότερα, στη δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στην πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Στη συνέχεια αναλύθηκαν οι μορφές και η έκταση του φαινομένου της έμφυλης βίας από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου (κοινωνική λειτουργός, κοινωνιολόγος, νομικός, ψυχολόγος). Το Κέντρο αυτό αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο πλαίσιο υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Βορειοανατολική Αττική και στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει δεχτεί 406 αιτήματα από γυναίκες που έχουν υποστεί βία οποιασδήποτε μορφής (σωματική, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική).

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.