News Ticker

Χαλάνδρι: Ύστατο Χαίρε στον Γιώργο Ξυλούρη (photos)

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, με παραδοσιακές Κρητικές μαντινάδες και ομάδα Κρητικών με παραδοσιακές φορεσιές να αποτελούν τιμητικό άγημα και να κρατούν το φέρετρο κατά την έξοδο από το ναό, τελέστηκε στις 3 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου, στην Αθήνα η κηδεία του Γιώργη Ξυλούρη, ο οποίος χάθηκε ξαφνικά σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2015.

Ο Γιώργης Ξυλούρης, που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 55 ετών, ήταν ο γιος του μεγάλου αξέχαστου ερμηνευτή Νίκου Ξυλούρη αλλά δεν ξεχώρισε μόνο γι’ αυτό το λόγο. Υπήρξε μουσικός παραγωγός και είχε την επιμέλεια της εκπομπής του σαββατοκύριακου “Αόρατος Θίασος στον ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο» ενώ ήταν και η «ψυχή» του «88.4 στο Κόκκινο» στο Ηράκλειο.

Τα ολόθερμα μηνύματά των φίλων του και οι μαντινάδες που του αφιέρωσαν, δείχνουν τα ξεχωριστά στοιχεία της προσωπικότητάς του και την αγάπη και εκτίμηση που έτρεφε ο κόσμος στο πρόσωπο του. Ο εκλιπών διατηρούσε μαζί με την αδερφή του Ειρήνη το ιστορικό δισκοπωλείο «Νίκος Ξυλούρης» στο κέντρο της Αθήνας. Υπήρξε ακόμη μέλος του Συλλόγου Ανωγειανών της Αθήνας, «Το Ιδαίον Άντρον».

Πολύς ήταν ο κόσμος που έσπευσε στο Νεκροταφείο του Χαλανδρίου για να αποχαιρετήσει τον Γιώργη Ξυλούρη. Ανάμεσα τους και ο πολιτογραφημένος πλέον Κρητικός μουσικός Ross Daly. Ανάμεσα στα στεφάνια ξεχώριζε αυτό του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

(Οι φωτ. είναι από την EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου).

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.