News Ticker

Χαλάνδρι: Κλοπή με λεία άνω των 60.000 από το σπίτι 71χρονης

Αντιμέτωπη με δύο θρασύτατους κακοποιούς που παρουσιάστηκαν ως τεχνικοί ανεκλυστήρων ήρθε μια γυναίκα 71 ετών στο Χαλάνδρι το μεσημέρι της Παρασκευής 16/2

Η γυναίκα καθώς επέστρεφε στο σπίτι της άνοιξε την πόρτα της πολυκατοικίας επί της οδού Φιλικής Εταιρείας και είδε έναν άνδρα που βρισκόταν εντός της πολυκατοικίας και ο οποίος της είπε ότι είναι τεχνικός του ασανσέρ.

Μόλις η γυναίκα μπήκε στον ανελκυστήρα προκειμένου να μεταβεί στον δεύτερο όροφο όπου διαμένει, εισήλθε εντός και ο δράστης. Όταν άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος και εισήλθε εντός, μπήκε και αυτός μαζί της με το πρόσχημα ότι ο ανελκυστήρας είχε πάθει βραχυκύκλωμα και έπρεπε να κατεβάσει κάποια ασφάλεια από το διαμέρισμα της.

Αυτός κατέβασε μια ασφάλεια από τον πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος και έπιασε το ψυγείο που έχει η ηλικιωμένη στην κουζίνα. Μετά από λίγο έφυγε. Όση ώρα έμεινε ο δράστης στο διαμέρισμα, η ανωτέρω βρισκόταν μαζί του. Μόλις έφυγε η παθούσα αντιλήφθηκε ότι από το υπνοδωμάτιο της έλειπαν τα κοσμήματα και τα χρήματα. Τότε κατάλαβε ότι είχε συνεργό, ο οποίος όση ώρα την απασχολούσε, εκείνος αφαιρούσε τα προσωπικά της αντικείμενα.

Οι κακοποιοί αφαίρεσαν, από το κομοδίνο που έχει στο υπνοδωμάτιο, 3000 ευρώ
μετρητά, ένα ακριβό επώνυμο ρολόι αξίας 45.000 ευρώ, δέκα δαχτυλίδια αξίας περίπου 10.000 ευρώ και δέκα ζευγάρια χρυσά σκουλαρίκια αξίας περίπου 4.000 ευρώ. Σύμφωνα με την κατάθεση της ηλικιωμένης η λεία των δραστών ξεπερνά τις 60.000 ευρώ.

Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Χαλανδρίου