News Ticker

Επιστολή Στεργίου στον Γ. Πανουση για την συγχώνευση των Α.Τ. – Τι απαντά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την ανησυχία του για την ενδεχόμενη συγχώνευση ή κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων ή Τμημάτων Ασφαλείας του Δήμου Πεντέλης, εκφράζει ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου με επιστολή που απέστειλε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που προβλέπουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, ο κ. Στεργίου διερωτάται κατά πόσο τέτοιες κινήσεις θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή της Πεντέλης.

Μάλιστα, ο κ. Στεργίου ζητά από τον υπουργό την περαιτέρω στελέχωση των τεσσάρων τμημάτων της περιοχής, ώστε “να επιτευχθεί η 24ωρη καθημερινή περιπολία, λαμβάνοντας υπόψιν την μεγάλη έκταση (70.000 στρέμματα) του Δήμου Πεντέλης”.

Τέλος, ο κ. Στεργίου ζητά συνάντηση με τον υπουργό για να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος.

Περιμένουμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να δούμε αν θα ληφθουν ανάλογες πρωτοβουλίες από την δημοτική αρχή Βριλησσίων για το φλέγον ζήτημα της αστυνόμευσης της Βορειοανατολικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο της ριζική αναδιοργάνωσης των αστυνομικών τμημάτων της χώρας, φέρεται να επεξεργάζεται τη συγχώνευση των Α.Τ. Μελλισίων, Βριλησσίων και Πεντέλης στο Α.Τ. Πεντέλης (διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ ΕΔΩ).

Διαψεύδει τα σενάρια συγχώνευσης το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σχετικά δημοσιεύματα για μαζικές καταργήσεις – συγχωνεύσεις αστυνομικών Υπηρεσιών, στερούνται πραγματικής βάσης, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο οργανωτικός σχεδιασμός για τη νέα διαρθρωτική δομή και τη χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως οι προτάσεις που έχουν ζητηθεί από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας δεν έχουν ακόμη υποβληθεί.

Τέλος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει πως “οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητά τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου”.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου:

Κύριε Υπουργέ,

– Λαμβάνοντας αφορμή από τα τελευταία δημοσιεύματα του τύπου για «Καταργήσεις – συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων στην Αττική» θα θέλαμε να σας εκφράσουμε εκ νέου σε συνέχεια και του (α) σχετικού, την βαθιά μας ανησυχία για την αντιμετώπιση της μεγάλης εγκληματικότητας της περιοχής μας, η οποία θα καταστεί ανέφικτη σε περίπτωση συγχώνευσης ή κατάργησης κάποιων Αστυνομικών Τμημάτων ή Τμημάτων Ασφαλείας του Δήμου μας.

– Ήδη προχωρήσαμε άμεσα σε κοινή συνεδρίαση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤοΣΠΠα) Μελισσίων & Ν.Πεντέλης-Πεντέλης σύμφωνα με το (β) όμοιο και σε συζήτηση – ενημέρωση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

– Κοινή απόφαση και διαπίστωση όλων μας, είναι ότι το υφιστάμενο καθεστώς των δύο Αστυνομικών Τμημάτων και των δύο Τμημάτων Ασφαλείας, στον Δήμο μας, όχι μόνο δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά επιβάλλεται και η πρόσθετη στελέχωσή τους ώστε να επιτευχθεί η 24ωρη καθημερινή περιπολία και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες και η υλοποίηση του θεσμού του Αστυνομικού της Γειτονιάς, λαμβάνοντας υπόψη   την μεγάλη Ζώνη Ευθύνης των εβδομήντα χιλιάδων (70.000,00) περίπου στρεμμάτων του Δήμου Πεντέλης, που τον καθιστά τον 2ο σε έκταση Δήμο της Αττικής, με μεγάλη αρτιότητα οικοπέδων και μικρούς συντελεστές δόμησης.

– Σας παρακαλούμε κύριε Υπουργέ, μετά από κοινή απαίτηση τόσο των συμπολιτών μας, όσο και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, να ορίσετε συνάντησή μας για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος.

Ο Δήμαρχος

Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: 

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωστοποιείται ότι ο οργανωτικός σχεδιασμός για τη νέα διαρθρωτική δομή και τη χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό την εκπόνηση μιας ορθολογικής μελέτης, έχει ζητήσει από τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα αυτό, σε συνέχεια της πρόσφατης αναδιάρθρωσης της κεντρικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία βασίστηκε στο Π.Δ. 178/2004, το οποίο όπως είναι γνωστό εξεδόθη στο πλαίσιο σχετικής εξουσιοδοτικής διάταξης του Ν.4249/2014.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη σειρά του έχει ζητήσει από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, αιτιολογημένες προτάσεις, οι οποίες ακόμα δεν έχουν υποβληθεί.

Σημειώνεται ιδιαιτέρως, ότι αποτελεί σταθερή βούληση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητά τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Βασικός στόχος είναι η νέα διαρθρωτική δομή και η χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα αστυνόμευσης, στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών καθώς και στο αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα στο Τύπο και αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, για μαζικές καταργήσεις – συγχωνεύσεις αστυνομικών Υπηρεσιών, στερούνται πραγματικής βάσης.

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.