News Ticker

Γιώργος Πετρακάκος: Ο συνεργός των Μαζιώτη – Παλαιοκώστα από την Αγία Παρασκευή

Συνελήφθη την Πέμπτη ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και του Βασίλη Παλαιοκώστα, σε διαμέρισμα της περιοχής του Βόλου. Η επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με εισβολή σε διαμέρισμα στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Περεβού. Στο διαμέρισμα βρέθηκε μεγάλος αριθμός καλάζνικοφ,σφαίρες, χρήματα, λάπτοπ. Επιχείρηση διεξάγεται και στην Αθήνα. Οι αρμόδιες αρχές φέρεται να έφτασαν στα ίχνη του από την ανάλυση τηλεπικοινωνιών των τριών συνεργών του Χριστοδούλου, Τσιρώνη και Δραβίλα που είχαν συλληφθεί στη Νέα Αγχίαλο τον περασμένο Μαϊο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μαζί με τον καταζητούμενο ληστή του Διστόμου που φέρεται να έχει συμμετάσχει και σε τρομοκρατικές ενέργειες συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα η οποία είναι σύντροφος του Πετρακάκου και αδελφή του γνωστού αντιεξουσιαστή Τάσου Θεοφίλου που είναι φυλακισμένος για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το 2012 με θύμα τον πρώην γαμπρό της Βίκυς Μοσχολιού. Στο σπίτι του Βόλου βρίσκονταν και δύο παιδιά 5 και 2,5 ετών τα οποία είναι παιδιά του Πετρακάκου και της αδελφής του Θεοφίλου. Η αντιτρομοκρατική είχε πληροφορίες εδώ και ένα μήνα.

Ποιος είναι ο Γιώργος Πετρακάκος

Ο Γιώργος Πετρακάκος ξεκίνησε ως κλέφτης αυτοκινήτων του Β. Παλαιοκώστα, συμμετείχε στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη και πέραν των ληστειών φέρεται ύποπτος για συμμετοχή σε ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Ο Γιώργος Πετρακάκος, το 2002, ήταν ο «κηπουρός» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής που προχωρούσε σε ληστείες για να βοηθήσει ασθενή συγγενή του αλλά και «εχθρός της βίας», όπως δήλωνε στις απολογίες του ο 35χρονος καταζητούμενος. Είχε κατηγορηθεί για ληστείες τραπεζών, ταχυφαγείων και περιπτέρων, ενώ δήλωνε «κατ’ ανάγκην ληστής για χάρη της οικογένειάς του» καθώς και «εξαρτημένος από τα ναρκωτικά».

Οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί είχαν κρίνει «απολύτως ειλικρινή» όσα κατέθεσε καθώς και ότι «δεν υπήρχε περίπτωση να επαναλάβει τα ίδια αδικήματα». Αποφάσισαν την αποφυλάκισή του. Ο Γ. Πετρακάκος ζούσε στην Αγία Παρασκευή, δούλευε ως κηπουρός στον δήμο, ενώ η μητέρα του -απεβίωσε το 1997- εργαζόταν ως μέντιουμ.

Κυκλοφορούσε τότε με κλεμμένη κάρτα πολυτέκνου και είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2002 ως μέλος πενταμελούς συμμορίας στην οποία συμμετείχε και ένας 35χρονος φοιτητής των ΤΕΙ (στενός συγγενής δικαστικού). Κατηγορούνταν ότι προχώρησαν σε πέντε ληστείες τραπεζών στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή με συνολική λεία περίπου 100.000 ευρώ. Μάλιστα ο Γ. Πετρακάκος μαζί με τον συγγενή του δικαστικού είχαν κατηγορηθεί για μια ληστεία fast food και ενός περιπτέρου στην Αγία Παρασκευή με λεία 160 ευρώ. Επιπλέον ο ίδιος κατηγορήθηκε για αγοραπωλησία μικρής ποσότητας χασίς.

Η απολογία του

Τότε στην απολογία του ο Γ. Πετρακάκος ανέφερε: «Αποφάσισα να διαπράξω τις ληστείες μετά την απόλυσή μου από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής στο τέλος Ιουλίου 2002. Μαζί με τον συνεργό μου (σ.σ.: τον συνομήλικό του, φοιτητή των ΤΕΙ) αποφασίσαμε κοινή συναινέσει να κάνουμε τη ληστεία της Eurobank. Είμαστε πολύ αγαπημένοι φίλοι και αποφασίσαμε να κάνουμε τη ληστεία χρησιμοποιώντας το αεροβόλο όπλο που είχαμε αγοράσει από το κατάστημα της Αγίας Παρασκευής. Ο λόγος που κάναμε τη συγκεκριμένη ληστεία ήταν γιατί τότε εγώ δεν είχαν άλλους πόρους για να αντιμετωπίσω τα έξοδά μου καθώς και τις ανάγκες που είχα για ναρκωτικά. Ο φίλος μου δεν ήθελε να ζητάει λεφτά από το σπίτι του για να είναι ανεξάρτητος. Από τα λεφτά αυτά θα χρησιμοποιούσα για να εγχειριστεί ο στενός συγγενής μου ο οποίος έπασχε από σοβαρή ασθένεια. Σε μία από τις ληστείες μάς είδε ο Τ.Β. (σ.σ.: ένας άλλος συγκατηγορούμενός του στην ίδια υπόθεση), ο οποίος μας εκβίασε να του δώσουμε από 4.000 ευρώ ο καθένας για να μη μας καρφώσει ή για να μη “μας φάνε λάχανο”. Τότε εγώ απευθύνθηκα σε έναν οικογενειακό φίλο (σ.σ.: εργαζόταν και αυτός σαν μέντιουμ και κατηγορήθηκε για την υπόθεση), του διηγήθηκα την ιστορία με τον εκβιασμό και αυτός μου είπε ότι έχει ένα πιστόλι Glock με το οποίο μπορούσαμε να κάνουμε και άλλη ληστεία. Επρεπε όμως να του δώσουμε χρήματα αυτουνού και σε κάποιον άλλο με το ψευδώνυμο “Γεράκι”».

Στη συνέχεια ο μέχρι πρότινος συνεργός του Ν. Μαζιώτη περιέγραψε στους δικαστές περιστατικά ξυλοδαρμού του από συγκατηγορουμένους του στις ληστείες τραπεζών του 2002, για ζητήματα «μοιρασιάς» της λείας. Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Επειδή είχα λευκό ποινικό μητρώο, μου ζητούσαν να φυλάω τα πράγματα των ληστειών στο σπίτι μου. Είμαι αντίθετος με τη χρήση βίας εις βάρος ανθρώπων. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για ό,τι έχω κάνει. Εκανα ό,τι έκανα επειδή είμαι χρήστης ηρωίνης και είναι γνωστό πόσα χρήματα χρειάζεται ένας ναρκομανής για να αντιμετωπίσει την εξάρτησή του αυτή. Ομως ήθελα να φροντίζω και τον ασθενή συγγενή μου. Θέλω να μου αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας».

Μετά την αποφυλάκισή του

Λίγους μήνες μετά την τότε αποφυλάκισή του ο Γ. Πετρακάκος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης ύστερα από ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα των Αγίων Αναργύρων. Μετά ήλθε η συνεργασία του με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά και τον Ν. Μαζιώτη.

Ο Γιώργος Πετρακάκος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες των ληστειών σε Ακράτα και Μέθανα, ενώ είχε συμμετάσχει σε ορισμένες από τις εννέα ένοπλες ληστείες τραπεζών που διαπράχθηκαν το διάστημα από τον Μάιο του 2012 έως και αυτή του Διστόμου Βοιωτίας. Στις περισσότερες από αυτές τις ληστείες είχαν συμμετοχή ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο Σπύρος Δραβίλας, ο Νίκος Μαζιώτης και τουλάχιστον δύο ακόμη «γνωστά-άγνωστα» άτομα.

Ο Πετρακάκος ήταν ο άνθρωπος που το 2006 είχε κλέψει δύο αυτοκίνητα, από την Ανάληψη Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων ένα χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή Μυλωνά την οποία είχε οργανώσει και πραγματοποιήσει ο επικηρυγμένος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας και το άλλο φέρεται ότι το χρησιμοποίησε ο Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα μέχρι το 2010 που συνελήφθησαν για πρώτη φορά.

Πηγή: Thetoc.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

kıbrıs reklam ajansı antalya reklam ajansı izmir reklam ajansı ankara reklam ajansı kocaeli reklam ajansı izmit reklam ajansı istanbul reklam ajansı dijital reklam ajansı google reklam ajansı en iyi reklam ajansı