News Ticker

Κηφισιά: Περιπολίες από σεκιούριτι και κατοίκους προτείνει η δημοτική αρχή!

Την σύναψη σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι καθώς και την δημουργία ομάδων πολιτών που θα κάνουν περιπολίες πρότεινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος!

Ο δήμαρχος πρότεινε προς το Δημοτικό Συμβούλιο, έστω και σε επίπεδο προέγκρισης, να συναινέσει στη δημιουργία εθελοντικής ομάδας πολιτών, που θα παρακολουθούν από το σπίτι τους την κίνηση στη γειτονιά τους, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιες ύποπτες συμπεριφορές και να ειδοποιούν την Αστυνομία.

Επίσης, είπε ότι εξετάζεται η σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία παροχής φύλαξης, προκειμένου να υπάρχει πιλοτικά αστυνόμευση στα σχολεία και τα δημοτικά κτήρια, από τις 18:00 έως 06:00, με ιδιωτικούς αστυνομικούς να παρακολουθούν το έργο της εν λόγω εταιρείας.

Τέλος, πρότεινε να εξεταστεί η ανασύσταση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Πάραβατικότητας, αλλά και η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου προς τους πολίτες, με συμβουλές για την προστασία τους από την εγκληματικότητα.

Κατά της πρότασης η αντιπολίτευση

Κατά της πρόθεσης της διοίκησης για την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου προληπτικής αστυνόμευσης από πολίτες σε εθελοντική βάση, που τέθηκε σε ψηφοφορία, τάχθηκαν η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας Κλεοπάτρα Χατζοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Βάρσος και Άννα Κορογιαννάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Γιώργος Σκορδίλης και Γιάννης Τσαγκάρης και ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Νίκος Σφαντός, χαρακτηρίζοντας εν ολίγοις «παρακινδυνευμένη, ανώριμη, χωρίς καμία υποδομή και εκτός των πλαισίων της σημερινής συζήτησης» τη συγκεκριμένη πρόταση του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Δεν εκχωρείται σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με ζητήματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας»

Τόσο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και ο διευθυντής Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, τάχθηκαν κατά της συνεργασίας του Δήμου Κηφισιάς με ιδιωτικές εταιρείες για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας. Ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε πως «δεν εκχωρείται από την ελληνική πολιτεία σε κανέναν το δικαίωμα να παίζει με ζητήματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας», απαντώντας «σε όσους θέλουν να σφετεριστούν την οικονομική αδυναμία της χώρας» και διαβεβαιώνοντας ότι «η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να θωρακίσει περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα εγκληματικότητας».

Από την πλευρά του ο ταξίαρχος Πέτρος Κωνσταντής ζήτησε τη συνεργασία και την ενημέρωση του Δήμου για μια από κοινού χαρτογράφηση της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, για την ενίσχυση των περιπολιών στα «ευαίσθητα» σημεία που θα υποδειχθούν, αλλά και ένα εύλογο χρονικό περιθώριο για να καταστρωθούν οι δράσεις της Αστυνομίας, οι οποίες θα μπορούν να επικαιροποιούνται, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Πηγή: enypografa.gr, amarysia.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.