News Ticker

Πεντέλη: Αντιπαράθεση δημοτικής αρχής – “Συμπολιτείας” για τους πυλώνες της ΔΕΗ

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής Πεντέλης και της δημοτικής παράταξης “Συμπολιτείας” ξέσπασε με αφορμή το ζήτημα της μεταφοράς των πύλωνων της ΔΕΗ στη Νέα Πεντέλη.

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης Συμπολιτεία που αποτελείτο από τον αντιπρόεδρο της Πολιτικής Γραμματείας Γιώργο Καρβουνάκη και τους δημοτικούς συμβούλους, Νατάσα Κοσμοπούλου, Δήμητρα Κεχαγιά, Δημήτριο Σταυρόπουλο και Γεωργία Μητροπούλου πραγματοποίησε τη Δευτέρα συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη του Βορείου Τομέα Γιώργο Καραμέρο, όπου και του ετέθη το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Καραμέρος υποστήριξε πως η Περιφέρεια Αττικής  αναμένει τις σχετικές μελέτες από τον ΔΕΔΔΗΕ και εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο να συμβάλλει κι αυτή στο κόστος αντιμετώπισης του έργου.

Η αντιπροσωπεία της Συμπολιτείας είπε στον κ. Καραμέρο ότι το θέμα της μεταφοράς των πυλώνων της ΔΕΗ είναι σοβαρό, απασχολεί πολλούς κατοίκους της περιοχής της Νέας Πεντέλης και ζήτησε τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στη χρηματοδότηση του έργου της μετακίνησής τους.

Η παράταξη κάνει λόγο για «παραπλάνηση», προ των Δημοτικών Εκλογών του 2014, των κατοίκων της περιοχής από τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για μετακίνηση των πυλώνων αμέσως μετά τις εκλογές, όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση της “Συμπολιτείας”:

Η Συμπολιτεία δηλώνει την ικανοποίησή της για τη συνάντηση και την υπεύθυνη και σοβαρή ενημέρωση που είχε από τον κ. Καραμέρο για όλα τα θέματα.

Ειδικά για το θέμα των πυλώνων της ΔΕΗ, η Συμπολιτεία δηλώνει ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι προ των δημοτικών εκλογών του 2014, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή θετική εξέλιξη, ο κ. Στεργίου και οι συνεργάτες του, μαζί με υποψηφίους της προηγούμενης περιφερειακής Αρχής, παραπλανούσαν τους κατοίκους της περιοχής, ότι δήθεν έχει εξασφαλισθεί ποσό 1.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής και ότι αμέσως μετά τις εκλογές οι πυλώνες θα μετακινηθούν. 

Είναι δυστυχώς άλλη μια απόδειξη ότι ο κ. Στεργίου μεταχειρίζεται το ψέμα για να παραπλανά τους πολίτες, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους, μεθοδολογία που χρησιμοποιεί συνέχεια και μάλιστα χωρίς ντροπή…

Δήμος Πεντέλης: Προχωράμε με έργα και όχι με φωτογραφίες

“Προχωράμε με έργα και όχι με φωτογραφίες” ήταν η δηκτική απάντηση της δημοτικής αρχής η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στην επίλυση του συγκεκριμένου θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το πόσο σημαντικό είναι το θέμα της μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ εκτός οικιστικού ιστού στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Πεντέλης και για το βαθμό σοβαρότητας και αποτελεσματικότητας που το χειρίζεται ο Δήμαρχος Πεντέλης κος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης και η Δημοτική Αρχή, αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος.

Αξίζει για άλλη μία φορά να αναφέρουμε πως η μεγάλη πρόοδος που καθημερινά επιτυγχάνεται στο θέμα, οφείλεται και στην υπευθυνότητα αντιμετώπισης του θέματος από την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, συνεπικουρούμενη από τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της υπηρεσίας.

Ευχαριστούμε την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ η οποία έστω και καθυστερημένα δίνει την ευκαιρία και μέσα από τη δική της ανακοίνωση να παρουσιαστεί η μεγάλη πρόοδος που συντελέστηκε στην επίλυση του συγκεκριμένου θέματος και η οποία πρόοδος προφανώς, ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών της Διοίκησης Στεργίου.

[stextbox id=”info” bgcolor=”FF5252″]

Για το ζήτημα της μεταφοράς των γραμμών υψηλών τάσεων της ΔΕΗ εκτός του οικιστικού ιστού της Πεντέλης, πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, σύσκεψη κορυφής στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη προήδρευσε η κα Ρένα Δούρου και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, ο Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Εμμανουήλ Κορωνιωτάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μπλάνας και αρμόδιοι επιτελείς από κάθε φορέα. Κατά την σύσκεψη, ο ΑΔΜΗΕ δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει στην Περιφέρεια Αττικής μέχρι το τέλος Νοεμβρίου την επικαιροποιημένη μελέτη για την απομάκρυνση των πυλώνων ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η εκτέλεση του έργου. Εν συνεχεία, οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια Αττικής – Δήμος Πεντέλης – ΑΔΜΗΕ) θα δρομολογήσουν τις αναγκαίες ενέργειες για την προώθηση των χρηματοδοτήσεων, επικαιροποίηση της υφισταμένης μελέτης και έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

[/stextbox]

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.