News Ticker

Πεντέλη: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η δεντροφύτευση στο Πεντελικό! (photo)

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών, αιρετών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ, λόγω και του λαμπρού ήλιου πάνω από το Πεντελικό βουνό, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Οι εθελοντές εκμεταλλεύθηκαν τη φθινοπωρινή λιακάδα και ανταποκρίθηκαν ξανά στο κάλεσμα του Συνδέσμου και του ΣΚΑΪ, στηρίζοντας για άλλη μία φορά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας μέχρι το μεσημέρι και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του ΣΠΑΠ, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Παρόντες στην αναδάσωση ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, αιρετοί από πολλοὐς Δήμους,  εθελοντές του Συνδέσμου και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος δήλωσε κατά τη διάρκεια της δενδροφύτευσης:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου και τυχεροί που ο καιρός μας βοήθησε σε αυτό. Θα ήθελα με την ευκαιρία να επαναλάβω ότι ο εθελοντισμός που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή μας και που κυριαρχεί κάθε φορά που ο ΣΠΑΠ και ο ΣΚΑΙ αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας.

Η σημερινή παρουσία, κυρίως των νεαρότερων εθελοντών, μας δίνει δύναμη για να αγωνιστούμε με περισσότερη αφοσίωση, επικεντρωμένοι στο βασικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το ζωντάνεμα του φυσικού πρασίνου και την ανάπλαση του Πεντελικού, παράλληλα με την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριοποίησης του Συνδέσμου μας σε όλο το φάσμα των τομέων που άπτονται της πολιτικής προστασίας, αλλά όχι μόνον. Σκοπεύουμε ακόμη να συμβάλλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, σε τομείς όπως ο κοινωνικός, βοηθώντας όποτε και όσο μπορούμε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος μας. Ακόμη στους στόχους της δράσης μας είναι ο πολιτισμός, ο μαζικός αθλητισμός και όπου αλλού μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι.

Ένα θερμότατο ευχαριστώ στον ΣΚΑΪ,  που εδώ και πολλά χρόνια είναι αρωγός του ΣΠΑΠ.  Ένα ευχαριστώ όμως και  σε όλους όσους ήρθαν σήμερα εδώ στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Π+εντέλης, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τις πολλές εθελοντικές ομάδες που, συμμετέχοντας στη σημερινή δενδροφύτευση, έδωσαν το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας των Δήμων της Αττικής. 

Ελπίζω η συμμετοχή και στις επόμενες δενδροφυτεύσεις του ΣΠΑΠ, να είναι ακόμη πιο μαζική και πιο δυναμική, ώστε να γίνει με τη βοήθεια όλων πραγματικότητα η αναμόρφωση και επαναφορά του Πεντελικού φυσικού και δασικού πλούτου».

Το «παρών» στη δενδροφύτευση έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

«Δηλώνουμε παρόντες και ενώνουμε τις δυνάμεις μας συμμετέχοντας και σε αυτή την αναδάσωση για να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό. Με την προσπάθεια αυτή ενισχύεται μεσοπρόθεσμα και η αντιπλημμυρική προστασία του Λεκανοπεδίου. Παράλληλα εκπαιδεύουμε τους μικρότερους στη διαδικασία της φύτευσης και τους μεταφέρουμε την αγάπη για την προστασία του οικοσυστήματος».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, δήλωσε ότι οι δράσεις αυτές «βοηθάνε στην αναδάσωση του Πεντελικού που, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων, έχουν χάσει τον δασικό τους χαρακτήρα», προσθέτοντας ότι «ο Δήμος Πεντέλης στηρίζει τις Δράσεις των φορέων και του ΣΠΑΠ που συντελούν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του Πεντελικού Βουνού – συμβόλου αναψυχής και προσφοράς υγείας για τον Αθηναίο».

Πλην των παραπάνω, τη δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα με την παρουσία τους ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ, Γιάννης Σπανολιός, ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Χρυσικός, ο  δασάρχης Πεντέλης, Αθανάσιος Ρέππας, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης (Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), ο δημοτικός σύμβουλος  Σπάτων-Αρτέμιδας Πέτρος Πουλάκης (Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Γιώργος Παπαδόπουλος (Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ), οι δημοτικοί σύμβουλοι Πεντέλης Δημήτρης Σταυρόπουλος και Γιώργος Δρόσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Κατερίνα Φραγκάκη και Πέτρος Κόνιαρης, ο δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων Παναγιώτης Φυκίρης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, Τάσος Βιρβίλης.

Από μέρους Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση τα Συστήματα Προσκόπων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων, το Πυρσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων, η Ακαδημία του Ολυμπιακού Γλυκών Νερών, ο Ποντιακός Σύλλογος Αμαρουσίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανθούσας, ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Συμπολιτεία και ο Σύλλογος Κυκλαδιτών και Φίλων Πεντέλης.

Ο ΣΠΑΠ απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Γιάννη Σπανολιό και στον κ. Γιώργο Κεραμιτζόγλου από τον ΣΚΑΪ για την πολύτιμη στήριξή του σε όλες ανεξαιρέτως τις δράσεις του ΣΠΑΠ.

Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, στη μεταφορά των εθελοντών βοήθησε λεωφορείο του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ για κάθε ενδεχόμενο στον χώρο της αναδάσωσης, βρισκόταν το ασθενοφόρο του ίδιου Δήμου.

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.