News Ticker

Πεντέλη: Το σχέδιο της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση του χιονιά!

Έκτακτη συνεδρίαση των τοπικών οργάνων πραγματοποιήθηκε σήμερα 15 Ιανουαρίου, ώρα 09:00 υπό την προεδρία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη.

Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος, οι Τοπικοί Αντιδήμαρχοι των τριών (3) Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Μελισσίων, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ, του Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης, των νοσοκομείων της περιοχής και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου.

Ο Δήμαρχος έδωσε οδηγίες σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για τις χιονοπτώσεις για τη σωστή λειτουργία των οχημάτων και του προσωπικού και καθόρισε τις βασικές ενέργειες σε περίπτωση χιονόπτωσης.

Κύρια στόχευση σε πρώτο χρόνο το βασικό δρομολόγιο Σισμανόγλειο – Πεντέλη – Νοσοκομεία να παραμείνει πάση θυσία ανοιχτό καθώς και τα κύρια δρομολόγια των Δ.Κ. Ν.Πεντέλης και Μελισσίων και σε δεύτερο χρόνο να εξασφαλιστεί η κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο και των τριών (3) Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πεντέλης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την πρόσκληση και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει τον αγώνα του Δήμου προσφέροντας αλάτι και οχήματα σε περίπτωση ανάγκης.

Στηριζόμενοι στις άοκνες προσπάθειες των Εθελοντών και του Προσωπικού του Δήμου, οι υπεύθυνοι της δημοτικής θα επιχειρήσουν για μία ακόμη φορά να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Για την προμήθεια αλατιού θα διατίθενται σε σακούλες ανά Δημοτική Κοινότητα ως κάτωθι :

α. Δ.Κ. Μελισσίων – Τέρμα οδού Τερψιθέας (Περιοχή Μαγγίνα)
β. Δ.Κ. Νέας Πεντέλης – Δημοτικό Κατάστημα Νέας Πεντέλης (Αγίας Παρασκευής αρ. 22)
γ. Δ.Κ. Πεντέλης – Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης (Ηγουμένου Μακρυγιάννη & Ελευθερίου Βενιζέλου).

Προκειμένου τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα να αντιμετωπιστούν με το καλύτερο τρόπο και οι εργασίες των εκχιονιστικών μηχανημάτων να εκτελεστούν απρόσκοπτα, η δημοτική αρχή καλεί τους πολίτες να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους ένθεν και ένθεν του οδικού δικτύου.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.