News Ticker

Περιφέρεια Αττικής: “Καρατομήσεις” υπαλλήλων μετά τα τροχαία στη Λ. Κηφισίας!

“Καρατομήσεις” στην περιφέρεια, σε μία διεύθυνση  που φέρει σειρά ευθυνών και «αστοχιών», που σχετίζονται τόσο με τη κατασκευή όσο και με τη συντήρηση των έργων οδοποιίας

Ένα δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο στην οδό Κηφισίας, έφερε στο φως χρόνια προβλήματα στη διεύθυνση Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας της Περιφέρειας Αττικής. Μία διεύθυνση που Ευθύνεται δηλαδή για την κακή εικόνα του βασικού οδικού Δικτύου της Αττικής, δηλαδή την Κηφισίας, τη Μεσογείων, τη Συγγρού.

Ευθύνεται για την ολιγωρία στη συντήρηση του οδικού δικτύου (με συχνό αποτέλεσμα επικίνδυνα τροχαία), ευθύνεται για τον ελλιπή καθαρισμό των νησίδων, ευθύνεται την καθυστερημένη υλοποίηση αποφάσεων που σχετίζονται με έργα υποδομής, κατασκευής και συντήρησης (πεζογέφυρες, υπόγειες διαβάσεις, φωτισμός λεωφόρων, κ.α.) που έχουν να κάνουν με τη στοιχειώδη λειτουργία των οδικών υποδομών της Αθήνας. Ευθύνεται για τις σημαντικές καθυστερήσεις στο ξήλωμα των αεροπανό στις κεντρικές λεωφόρους – πολλές από αυτές έχουν γίνει αιτία, κατά καιρούς, σοβαρών τροχαίων (λόγω περιορισμένης ορατότητας, απόσπασης προσοχής, κοκ), πέρα του γεγονότος της αισθητικής εικόνας που δίνουν στην πόλη τα αυθαίρετα τοποθετημένα αεροπανό.

Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με σειρά ευθυνών και σειρά «αστοχιών», επιεικώς μιλώντας, που σχετίζονται ακριβώς με το πεδίο ευθύνης της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, η οποία – ας σημειωθεί – πέρασε στην Περιφέρεια Αττικής, μόλις το 2011, προερχόμενη από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ. Πρόκειται για τη Διεύθυνση την οποία πρόσφατα η Περιφέρεια αποφάσισε να αναδομήσει, προκειμένου να επιτελεί με αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα το έργο ευθύνης της. Η αναδόμηση αφορούσε κυρίως τη μετακίνηση των δύο καθ’ ύλην αρμόδιων, δηλαδή του Διευθυντή και του Τμηματάρχη Σήμανσης, Διαγράμμισης, Φωτεινής Σηματοδότησης και Ηλεκτροφωτισμού, σε άλλες θέσεις στο Βόρειο και το Δυτικό Τομέα αντιστοίχως.

Αφορμή για την επίσπευση της αναδόμησης της ΔΚΕΣΟ, στάθηκε το δεύτερο, μέσα σε λίγους μήνες, θανατηφόρο τροχαίο, στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου, που έφερε στην επιφάνεια την ολιγωρία και τα καθυστερημένα αντανακλαστικά της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, παρά το γεγονός ότι τα ζητήματα οδικής ασφάλειας συνιστούν σημαντική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φωνές του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειο Τομέα, «έχετε ένα πρόβλημα για κάθε μας λύση», που αναφερόταν ακριβώς στους δύο αρμόδιους της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, στη διάρκεια σχετικής έκτακτης σύσκεψης στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, ακούστηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή…

Ωστόσο η παρατήρηση του Αντιπεριφερειάρχη βρέθηκε μπροστά σε έναν τοίχο γραφειοκρατικής προσέγγισης του νόμου. Άμεση συνέπεια όλων των προαναφερθέντων, ήταν η, ούτως ή άλλως δρομολογημένη εδώ και πολλούς μήνες απόφαση για την αναδόμηση της Διεύθυνσης.

O αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα, ΓιώργοςΚαραμέρος, μιλώντας στο thepaper.gr μας είπε πως «Φαίνεται ότι κάποιοι επιμένουν να μην κατανοούν την έννοια της χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης, αναζητώντας δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα, επιδιώκοντας από υπαίτιοι να αναχθούν σε θύματα και κριτές! Και την ίδια στιγμή, περιφερειακή παράταξη τους προσφέρει πολιτική κάλυψη. Να τους χαίρεται…»

Πηγή: thepaper.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.