News Ticker

Σε προσωρινή αργία ο τέως δήμαρχος Διονύσου

teos_dimarxos_dionisou

Σε 20ήμερη προσωρινή αργία από τα καθήκοντα του τέθηκε ο τέως δήμαρχος Διονύσου Ιωάννης Καλαφατέλης , σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, λόγω της παράνομης απασχόλησης δέκα συμβασιούχων.

Να σημειωθεί ότι το πειθαρχικό παράπτωμα διαπράχθηκε από τον Ιωάννη Καλαφατέλη κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο που είχε την ιδιότητα του προέδρου της πρώην κοινότητας Κρυονερίου, ενώ σήμερα κατέχει την ιδιότητα του μέλους του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Διονύσου.

Ειδικότερα, ο Ιωάννης Καλαφατέλης υπό την ιδιότητα του κοινοτάρχη, απασχολούσε δέκα συμβασιούχους, παρά το γεγονός ότι είχαν χάσει τη δικαστική μάχη μονιμοποίησης τους από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Έτσι, κρίθηκε ότι ο Ιωάννης Καλαφατέλης τέλεσε από βαριά αμέλεια το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν επέδειξε την απαιτούμενη επιμέλεια, παραλείποντας να παρακολουθήσει, όπως όφειλε, την εξέλιξη της δικαστικής εκκρεμότητας, αλλά και να ελέγξει τις συνθήκες απασχόλησης κι αμοιβής των απασχολούμενων στον δήμο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επισημαίνει στην απόφασή του ότι δεν μπορεί να αναστείλει πειθαρχική απόφαση, καθώς η άμεση εκτέλεση της επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Επίσης, το ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του πρώην κοινοτάρχη, όπως είναι περί ανεπανόρθωτης ηθικής βλάβης που θα υποστεί από την εκτέλεση της πειθαρχικής ποινής, κ.λπ..

Leave a comment

Your email address will not be published.




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.